• Načítám...
>

Práce na obchvatu Záp pokračují

Od silnic přeplněných projíždějícími auty a kamiony si uleví obyvatelé Záp. Od roku 2022 bude veškerá tranzitní doprava vedena po novém obchvatu, který buduje Středočeský kraj. Ten se také výrazně podílel i na další dopravní stavbě v nedalekém Brandýse nad Labem.

Reklama

Obyvatelé středočeských Záp se již za několik měsíců dočkají úlevy od dopravy. Snížení počtu aut, které budou městysem projíždět, bude mít na svědomí obchvat města, jehož stavba je v plném proudu.

"Tato silnice, která vede skrze Zápy, prakticky slouží jako propojka mezi dvěma dálnicemi D11 a D10, takže je ta doprava čím dál větší a už je to pro tu obec neúnosné, protože projíždí prakticky středem obce," řekl Vladimír Vlček, starosta městyse Zápy. 

Stavba je jednou z nejdůležitějších akcí Středočeského kraje, který se chce i v budoucnu zaměřit na stavby obchvatů menších měst a obcí.

"Pro nás z hlediska priorit Středočeského kraje stojí jednoznačně na prvním místě obchvaty klíčové komunikace, prosadit Pražský okruh a postupovat tam, kde je to nezbytně nutné právě pro dramatickou dopravní zátěž a budovat postupně obchvaty těch míst, která jsou nejzatíženější," řekl Martin Kupka, náměstek hejtmanky Středočeského kraje. 

Obchvat Záp, který má být dokončený začátkem roku 2022, ale není jedinou dopravní stavbou, která je v posledních měsících v Brandýse a okolí realizována. Nedávno dokončená byla např. úprava křižovatky ulic Pražská a Průmyslová v Brandýse. Řidiči tu nově projíždí kruhovým objezdem.

"Ta křižovatka je samozřejmě dopravně velmi složitá, byly tady vždy veliké zácpy a my jsme moc rádi, že v rámci rekonstrukce ulice Pražská, která byla již druhou etapou, se povedlo vybudovat i tento kruhový objezd, protože to ulehčí strašně moc našim občanům," řekl Vlastimil Picek, starosta souměstí Brandýs nad Labem - St. Boleslav. 

"Ten náš krajský podíl tady byl právě něco ke 40 milionům korun a týkal se investice do té samotné vozovky. Chodníky, okolí - to byla pro změnu investice města Brandýs nad Labem - St. Boleslav," řekl Martin Kupka. 

Celkově se náklady na úpravu křižovatky a jejího okolí vyšplhaly na necelých 90 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu