• Načítám...
>

Stavba sportovní haly v Kolíně pokračuje

V Kolíně pokračuje stavba sportovní haly v Borkách. Zatím všechno běží podle plánu a v polovině roku by měla být hala, za bezmála sto miliónů korun hotová. Využijí ji místní sportovní kluby, kterým ve městě dlouho chybělo vhodné zázemí. V hale se bude hrát florbal, volejbal, basketbal a návštěvníci si budou moci užívat také novou lezeckou stěnu.

Reklama

Práce na výstavbě sportovní haly v Kolíně, městské části Borky, pokračují. Podle vedení města zatím, během výstavby jedné z nejvýznamnějších investic posledních let, běží vše podle plánu. Pokud to tak i zůstane, veřejnosti by se mohla hala otevřít už v polovině roku.

"Výstavba sportovní haly pokračuje podle harmonogramu. Ve smlouvě o dílo máme konec výstavby, tedy její zprovoznění do konce června letošního roku. S tím počítáme. Možná, pokud nebude špatné počasí, tak by to mohlo být i o trochu dříve. Nepředpokládáme, že by to bylo později. V tuto chvíli je hotova hrubá stavba. Jsou tam hotová okna, začínají se dělat elektroinstalace, topení. Je tam naistalována i solární elektrárna. Venkovní práce, jako je třeba parkoviště, jsou už ve velmi pokročilé fázi," konstatoval Michael Kašpar, starosta Kolína.

Hrubá stavba jednopatrové haly byla hotová už na podzim loňského roku. Halu budou využívat zejména místní sportovní kluby, kterým dlouhodobě chybělo adekvátní zázemí, a tak musely využívat sportoviště v okolních obcích a městech.

"Hala je připravena pro sporty s tím halově největším hřištěm 40x20 metrů plus ochranné zóny. Vejdete se tam házená, futsal, volejbal, korfbal, basketbal, florbal a další sporty. V zadní straně haly bude umístěna velká horolezecká stěna. Kapacita čítá zhruba 150 diváků na tribuně. V zázemí bude kromě šaten i zázemí pro personál a sportovce," dodal Michael Kašpar, starosta Kolína.

Hala stojí celkem 97 miliónů korun, třiceti miliónovou dotaci se městu podařilo získat v rámci operačního programu Životní prostředí. Zbytek platí Kolín z vlastního rozpočtu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu