• Načítám...
>

Lidé mohou opět do muzeí, památníků a galerií v kraji

Díky rozhodnutí vlády mohou otevřít také muzea, památníky a galerie ve Středočeském kraji. Lidé ale stále musí počítat se zvýšeními hygienickými opatřeními. Zájemci mohou navštívit více než padesát kulturních a uměleckých míst v kraji.

Reklama

Díky rozhodnutí vlády se mohly třetího května otevřít muzea, památníky a galerie. Příznivá situace je i ve Středočeském kraji, a tak mohou zájemci opět vyrazit do některého z krajských kulturních a uměleckých stánků.

„Kolegové se na návštěvníky velmi těší, protože po čtyřech zavřených měsících je to pro ně jakási živá voda. Rozhodně celou tu dobu nezaháleli, připravovali se na novou sezónu a mají návštěvníkům určitě co nabídnout a těšíme se na ně. Věříme, že využijí tu příležitost otevření našich expozic k výletům a návštěvy našich organizací,“ zdůraznil Václav Švenda, radní Středočeského kraje.

Nadále ale ve všech muzeích a galeriích platí zvýšená hygienická opatření. Návštěvníci tak musí počítat s dezinfekcí rukou, nasazenými respirátory a povinnými rozestupy. Bližší informace, a také aktuální otevírací dobu lidé naleznou na internetových a facebookových stránkách jednotlivých organizací.

„Já bych samozřejmě návštěvníky rád pozval nejen do těch venkovních expozic jako je například Skanzen ve Vysokém Chlumci nebo Muzeum lidových staveb v Kouřimi. Tam zmíním i to, že v době, kdy bylo zavřené, tak sloužilo k natáčení dalšího pokračování pohádky Tajemství staré bambitky. Ale samozřejmě si dovolím pozvat i do těch ostatních. Každá ta expozice je o něco obohacená, je tam připraven nový program,“ dodal Václav Švenda, radní Středočeského kraje.

V kraji je možné navštívit více než padesátku muzeí, památníků a galerií. Zavřená zůstávají pouze dvě místa, a to Vlastivědné muzeum Nymburk a Pamětní síň Alice Masarykové v Lánech, kde probíhají dlouhodobé rekonstrukce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu