• Načítám...
>

Nemocnice Kolín vyměnila patologii za lékárnu

Kolínská nemocnice slavnostně otevřela rekonstruovaný pavilon P. Tehdejší patologie se tak, během loňského roku, proměnila v lékárnu. Ta disponuje například hlubokomrazícím boxem pro skladování vakcín.

Reklama

Pavilon bývalé patologie kolínské nemocnice, se během loňského roku proměnil v lékárnu. Jedná se o jedno z nejmodernějších zařízení tohoto typu v okolí. 

"Lékárna splňuje veškeré atributy všech autorit, které umožňují vyrábět léky. To znamená i léky, takzvaně pro individuální použití. Kromě toho obsahuje veškerou chladící techniku včetně uskladňování vakcín Comirnaty, to znamená, že musí obsahovat prostředí pro uskladnění vakcín při -70 až -90 stupních," upozornil Petr Chudomel, ředitel Oblastní nemocnice Kolín.

Slavnostního otevření, které se uskutečnilo kvůli pandemii koronaviru, až půl roku po zprovoznění lékárny, se zúčastnili také zástupci Středočeského kraje.

"Já se z pozice hejtmanky rozhodně nechci chlubit cizím peřím. Musím říci, že ani já, ani pan radní pro zdravotnictví, jsme se nijak přímo nepodíleli na téhle investici, protože ta už byla rozjetá. Vznikala, pak dodělávala se za doby pandemie. Samozřejmě se řešily nějaké dílčí věci na pracovní úrovni. Nicméně je to investice, kterou si zcela hradila nemocnice sama, ze svého rozpočtu. Nebyla tam ani podpora Středočeského kraje, ani podpora dotační," upozornila Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

"Tato budova, která se dneska otevírá, není jenom lékárnou, tak jak ji znají naši pacienti, naši spoluobčané, tím veřejným výdejním nebo prodejním místem. Ale lékárna má ve svých vnitřnostech, když to řeknu takto, laboratoře, má tam přípravny léků. Tato budova slouží z větší části jako ústavní lékárna, to znamená že odtud se expedují veškeré léky, veškeré injekce, a tak dále, do celé nemocnice. Ta modernizace tohoto provozu je nezbytně nutná a v podstatě musí ten provoz odpovídat tomu, jaké jsou podmínky v současné době,"zdůraznil Pavel Pavlík, radní Středočeského kraje.

Celkové náklady na rekonstrukci a modernizaci vyšly na 50 000 000 korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu