• Načítám...
>

Miss Panenka junior má svoji vítězku

Miss Panenka zná svoji vítězku. Stala se jí studentka Střední odborné školy v Březnici. Všechny panenky následně poputují do benefiční aukce, kde se dostanou k novým majitelům. Projekt probíhal za podpory Středočeského kraje.

Reklama

Hadrové panenky, které pomáhají aneb Adoptuj panenku, zachráníš dítě. To je jeden z prvních projektů, který utvořila společnost UNICEF za podpory Středočeského kraje.

,,Já jsem moc ráda, že Středočeský kraj už několik let spolupracuje s UNICEFem. Včera jsem měli s paní Gomba, ředitelkou UNICEFu, setkání a domluvily jsme se na další spolupráci v mnoha jiných oblastech. Miss Panenka je vlastně ten projekt, který začal jako první, a díky kterému už vlastně bylo vydraženo opravdu hodně panenek, za celkovou částku asi čtvrt miliónu korun. Myslím si, že je to prima, že se do toho zapojují jak školy, tak třeba i děti samy," konstatovala Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Všechny vyrobené panenky budou poté nabízeny k adopci/prodeji za 600 Kč, formou benefiční aukce.

,,Ale co je důležité, vlastně z toho výtěžku, který získáme prodejem těch panenek, tak potom vlastně to posíláme našim kolegům do našich poboček v těch zemích, kde je ta situace nejhorší. Jako třeba v Jemenu, Sýrii, tam kde probíhá nějaká válka nebo přírodní katastrofy. Indie je jedna ze zemí, kde teď hodně pomáháme, kde opravdu ta zdravotní péče potřebuje podporu," zdůraznila Pavla Gomba, výkonná ředitelka UNICEF.

Každá panenka představuje skutečné dítě, které bude v rámci očkovací kampaně UNICEF, v rozvojových zemích proočkováno proti hlavním smrtelným dětským chorobám, jako jsou například tetanus, spalničky nebo černý kašel.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu