• Načítám...
>

Kraj se prezentoval na výstavě Regionů ČR

V Lysé nad Labem proběhla výstava Regiony České republiky. Představil se tam také Středočeský kraj. V rámci stánku Středočeské centrály cestovního ruchu, mohli návštěvníci získat informace o tom nejlepším, co se dá ve Středočeském kraji zažít.

Reklama

Na výstavě Regiony České republiky, která probíhala v Lysé nad Labem se prezentoval také Středočeský kraj. K dispozici byl stánek Středočeské centrály cestovního ruchu, která se snažila návštěvníky přilákat na to nejlepší, co může Středočeský kraj nabídnout a že toho skutečně není málo.

„Jednak zde máme stopy historie, máme zde vodní toky, máme zde nádherná území, která jsou přírodními úžasnými kouty Středočeského kraje, jako například nedaleké Brdy. Ale máme v kraji i technické a vojenské památky, jsou tady různá poutní místa. Takže na co si návštěvník vzpomene, to určitě ve Středočeském kraji najde,“ upozornil Václav Švenda, radní Středočeského kraje .

Na výstavě tak kraj prezentoval svá muzea, galerie, historické a přírodní památky a podobně. Představili se tady například zástupci Hornického muzea Příbram, které láká na historii těžby na Příbramsku.

„Nabízí řadu expozic a výstav. Je to například v areálu Ševčinského dolu, kde se návštěvník může podívat na původní šachetní budovu z roku 1879, kde uvidí i těžní klec. Může se podívat i na ochoz té šachetní budovy a na vyhlídku,“ uvedl Milan Karda, historik.

Dále se zde představilo také mělnické muzeum, kde mohou návštěvníci vidět stálou expozici kočárků a dalších dětských výrobků firmy Liberta.

„Zveme návštěvníky do mělnického muzea na stálou expozici historických kočárků a dětských vozítek a houpadel. Mělník a Liberta. Firma, kde se dětská vozítka vyráběla, totiž v letošním roce slaví devadesát pět let od svého, firemního založení,“ konstatovala Jitka Králová, zástupkyně ředitelky Regionálního muzea Mělník.

Zájemci o návštěvu kraje, lidé, kteří chtějí získat tipy na aktuální kulturní a další akce, které se v kraji odehrávají, by neměli opomenout navštívit internetové stránky Středočeské centrály cestovního ruchu, kde je v nabídce skutečně to nejlepší, co může návštěvníkům Středočeský kraj nabídnout.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu