• Načítám...
>

Oprava mostu v Kácově pokračuje

Ještě letos by mohl být zprovozněn most přes Sázavu v Kácově, který je od září loňského roku v rekonstrukci. Ta byla nezbytně nutná kvůli jeho, dlouhodobě nevyhovujícímu, stavu.

Reklama

Již dlouhá léta nevyhovoval, svým stavem ani konstrukcí, most přes řeku Sázavu v Kácově. Situaci by měla změnit jeho rekonstrukce, která již několik měsíců probíhá.

"Je to důležitá stavba. Ten původní most, z roku 1915, nevyhovoval. Mohly po něm projet opravdu jenom vozy lehčí, než šest tun. Zároveň to byl most velmi úzký, nebyl tam ani chodník pro pěší. Zároveň ho ale využívali místní pro to, aby se dostali na druhou stranu na vlak. Tady opravdu, přebudování toho mostu, byla důležitá věc," vysvětlil Martin Kupka, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Stavba začala v září loňského roku a dokončena by měla být do Vánoc.

"S ohledem ale na komplikace, v průběhu stavby, kdy velká voda vyplavila i zařízení staveniště, tak to pravděpodobně bude možné jenom v provizorním režimu. Ale auta by tu už opravdu, alespoň v tom provizoriu před Vánocemi, měla projet," upozornil Martin Kupka, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Do té doby musí řidiči využít objízdné trasy. Pro chodce je vybudována provizorní lávka, přes kterou se dostanou z jednoho břehu Sázavy na druhý. Po dokončení stavebních prací, pak budou mít chodci na mostě konečně také dostatek prostoru.

"Ta nová podoba mostu, i z hlediska vzhledu, by měla být pěkná. Počítá se tu s obklady z lomového kamene. Ten most bude dostatečně široký a bude tam i chodník, aby ho mohli bezpečně využívat lidé, kteří budou potřebovat přejít na druhou stranu, na vlak," doplnil Martin Kupka,náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Rekonstrukce mostu vyšla Středočeský kraj na 135 miliónů korun a finančně se podílí i Státní fond dopravní infrastruktury.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu