• Načítám...
>

28. října se bude konat Den Středočeského kraje

Ve čtvrtek 28. října se bude konat letošní ročník Dne Středočeského kraje. Akce již tradičně probíhá v den státního svátku a vzniku samostatného Československa. Nabízí pro veřejnost mimo jiné například symbolické vstupné na nejkrásnější památky v kraji.

Reklama

28. říjen je tradičně i Dnem Středočeského kraje. Při této příležitosti nabídnou příspěvkové organizace, zřizované krajem, speciální program či vstup za symbolickou cenu. 

"Cílem je pochopitelně vhodným způsobem strávit čas v našich příspěvkových organizacích, ale také dozvědět se něco nového, co souvisí se vznikem Československé republiky," konstatoval Václav Švenda, radní Středočeského kraje.

Každoročně má veřejnost k dispozici širokou škálu možností, jak tento den strávit. Zájemci mohou zavítat mimo jiné i do Českého muzea stříbra, kde budou expozice k vidění pouze za jednu korunu. K návštěvě lákají i další místa, například Hornické muzeum Příbram. To si připravuje pro děti i rodiče pořad Havířské šprýmování. 

"Kde se dozvědí děti o tom, jak se žilo horníkům v minulosti. Je tam pro ně připravena spousta soutěží, můžou se svézt hornickým vláčkem," upozornil Václav Švenda, radní Středočeského kraje.

Bohatý program Hornického muzea Příbram bude probíhat v areálu Ševčinského dolu. Zavítat však návštěvníci mohou i do skanzenu Mayrau -Sládečkova vlastivědného muzea v Kladně.  

"Je také připraven program pro rodiny s dětmi. Tam se odehraje například dlabání dýní, drakiáda, pečení brambor a spousta jiného, dalšího," doplnil Václav Švenda, radní Středočeského kraje.

Konkrétní program a přehled příspěvkových organizací naleznou zájemci na webových stránkách Středočeského kraje. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu