• Načítám...
>

Průtah Lysé nad Labem byl zprovozněn

O zhruba půl roku se protáhla stavba průtahu města Lysá nad Labem. Na vině byly komplikace související s budováním kanalizace. Nyní je už celý úsek průjezdný.

Reklama

Obyvatelé Lysé nad Labem dostali předčasný vánoční dárek. Tím je zprůjezdnění průtahu města, které díky Středočeskému kraji dostalo zcela nový povrch.

"Je to důležitá pomoc, protože ještě před vánočními svátky se tuhle klíčovou komunikaci, průtahovou pro občany Lysé nad Labem, ale i ostatní motoristy, podaří zprovoznit," říká náměstek hejtmanky Středočeského kraje, Martin Kupka.

"Pro naše obyvatele to bude veliká úleva. Zaprvé jsme zrekonstruovali severojižní průtah městem, tedy jeho část v ulici Československé armády. To nejsložitější je pod tou vozovkou krásnou, tam je kanalizace a vodovod," dodává starosta města, Karel Otava.

A právě to zkomplikovalo a prodloužilo stavbu o zhruba půl roku.

"Kde bylo potřeba nakonec kvůli nestabilnímu podloží použít i štětovnice. V tuto chvíli se nakonec podařilo se zpožděním dotáhnout povrchy těch komunikací, což je krajská investice v celkové výši 31 milionů. Ta městská část vyšla na 65 milionů korun," říká náměstek hejtmanky Středočeského kraje, Martin Kupka.

Středočeský kraj převzal stavbu od zhotovitele poslední listopadový den. Stavební firmu čeká ještě dodělání několika drobných nedostatků, ty však nebrání zprůjezdnění tohoto úseku.

"Detaily, které je potřeba ještě doladit, jako jsou zásypy, dořezy v případě chodníků, tak to by se mělo zvládnout ještě v průběhu dneška. Pak jsou tu ještě drobné nedodělky v navazujících chodnících, ale i to by se mělo zvládnout před Vánocemi," říká náměstek hejtmanky Středočeského kraje, Martin Kupka.

Co nedovolí dodělat klimatické podmínky bude na řadě ihned na jaře. Provoz na komunikaci však tyto práce nijak neovlivní.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu