• Načítám...
>

V Čáslavi proběhly mezinárodní závody v cyklokrosu

Ani zimní počasí a bláto nezabránilo cyklistickým nadšencům, aby se postavili na start dalšího ročníku mezinárodních cyklokrosových závodů v Čáslavi. V místním lesoparku Vodranty se konaly už popáté, letos nově s názvem Grand Prix Středočeského kraje. Organizátoři si pro letošek připravili hned několik změn a do budoucna by se tyto „malé“ závody měly dokonce přesunout do elitní, tedy nejvyšší kategorie. Jak blátivé zápolení vypadalo vám ukážeme v naší reportáži.

Reklama

Už popáté se v lesoparku Vodranty v Čáslavi uskutečnily mezinárodní cyklokrosové závody Grand Prix Středočeského kraje. Tentokrát ale organizátoři udělali hned několik změn.

„Na trati se to projevilo tak, že jsme museli zařadit asfaltovou sekci, abychom mohli dělat start i cíl na zpevněné ploše. A pak jsou tam další věci, které jsme udělali, jako například změny ve výjezdech, technické pasáže, a tak dále, zkrátka, aby to bylo kreativnější pro samotné závodníky,“ popisuje ředitel závodu Grand Prix Středočeského kraje, Ivan Sova.

Závod se konal pod záštitou hejtmanky Středočeského kraje paní Petry Peckové, která také předala ceny těm nejlepším. 

 „Já jsem ráda, že mohu podpořit nejenom cyklokros, ale samozřejmě i jiné druhy sportu, ale i kulturu a další akce. Jde o podporu z Fondu hejtmanky a my se snažíme z Fondu hejtmanky teď nově podporovat akce, které jsou opravdu nadregionální. Už nemůžeme dávat peníze všem drobným akcím, které jsou lokální,“ vysvětluje hejtmanka Středočeského kraje, Petra Pecková.

Organizátoři závodů mají do příštích let velké ambice a chtějí klání ještě více zatraktivnit a nabídnout širšímu publiku. 

„My jsme podali kandidaturu na rok 2025, abychom uspořádali Mistrovství České republiky Elite, to znamená žen a mužů. Mezitím by měly být dva ročníky, kdy bychom tady chtěli mít i přímý přenos České televize,“ uzavírá ředitel závodu Grand Prix Středočeského kraje, Ivan Sova.

I přesto, že kvůli koronavirovým omezením museli organizátoři některé body z programu zrušit, i tak si cestu na závody našly desítky fanoušků a závodníci ukázali, že láska ke sportu kvete za každého počasí, tedy i v bahně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu