• Načítám...
>

Mobilní očkovací tým vyrazil do Benešova

Nabídku Středočeského kraje na možnost očkování prostřednictvím mobilních očkovacích týmů využilo tentokrát město Benešov. Mobilní očkovací tým přijel na pozvání města očkovat bez předchozí registrace. Nabídku využili jednak občané Benešova a okolních obcí, ale také pracovníci Policie ČR, učitelé z benešovských škol či zaměstnanci místních firem.

Reklama

Mobilní očkovací tým Středočeského kraje opět vyrazil do měst a obcí. Oočkovat se tu mohou nechat všichni zájemci i bez předchozí registrace.

"Tento očkovací tým s námi spolupracuje už od ledna letošního roku a pomáhal nám zejména v domovech seniorů a domovech s pečovatelskou službou. My jsme je oslovili nebo oni sami se přihlásili, zda by se mohli zapojit i do tohoto systému očkování v obcích a ve firmách. Vzhledem k tomu, že chceme, aby ty třetí dávky u lidí, kteří na ně mají nárok, byly podány co nejdříve, tak jsme to samozřejmě uvítali," říká radní Středočeského kraje, Pavel Pavlík.

Jednou ze zastávek mobilního očkovacího týmu byl i Benešov. Tady služba sloužila také pro obyvatele přilehlých osad a menších obcí v okolí. Zájemce o očkování, kteří měli problém dostavit se na místo, přivezli dobrovolní hasiči.

"Já doufám, že je to pro ně vstřícný krok a že tím ulehčíme i tomu očkovacímu centru co je v nemocnici, takže je to pro ně plus. Podle mého soudu je obsazenost na očkování poměrně velká a pokud bude ještě větší zájem, tak se to samozřejmě pokusíme zopakovat," dodává starosta Benešova, Jaroslav Hlavnička.

"Zároveň nás oslovila jedna benešovská firma, tam teda nakonec projevilo zájem asi šest nebo sedm zaměstnanců a ty přijdou sem. Nepojedeme do té firmy, ale přijedou sem v rámci snazší logistiky. Tady bych chtěl poděkovat městskému úřadu v Benešově a zejména Odboru sociálních věcí a paní Kondrátové, vedoucí odboru, protože oni to celé spustili, vymysleli, oni se na mě nakontaktovali," říká radní Středočeského kraje, Pavel Pavlík.

Mobilní očkovací týmy nebudou zahálet ani v následujících dnech a týdnech. Místa, na kterých se zastaví a další informace najdou zájemci na webových stránkách kraje.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu