• Načítám...
>

Kolín hostil Mistrovství České republiky v cyklokrosu

Na kolínském atletickém stadionu proběhl už 17. ročník Velké ceny města Kolín v cyklokrosu. Letošní závody se navíc jely jako Mistrovství České republiky elitní kategorie, kde se představili ti nejlepší závodníci z řad mužů, žen i juniorů. Jak si jezdci s více než tříkilometrovou tratí, kde na ně čekal písek, bahno a chladné počasí poradili, vám ukážeme v naší reportáži!

Reklama

Atletický stadion v Kolíně si v zimních měsících dal na chvíli od královny sportu pauzu, ale o dramatické klání tam není nouze ani v zimě. Už po sedmnácté se tam jela Velká cena města Kolín v cyklokrosu, letos navíc jako Mistrovství České republiky, kde se představili ti nejlepší závodníci. 

„Trať je dlouhá asi 3300 metrů, jsou tam tři pískové pasáže, které jsou asi nejzajímavější, plus řada umělých překážek na stadionu. Bude se jezdit ve skupině a časové rozdíly budou minimální,“ popisal náročnost tratě Jan Slavíček, ředitel závodů.

Prestižní akce se konala pod záštitou Středočeského kraje. Hejtmanka Petra Pecková zároveň ocenila ty, kteří se probojovali až na stupně vítězů.

„Ženy jely naprosto úžasně. Potěšilo mě, že dvě z těch tří, které stály na stupních vítězů, jsou současně členkami našeho středočeského sportovního centra mládeže, které financuje Středočeský kraj, takže je vidět, že snad přispíváme i penězi kraje péčí o sportovce k jejich úspěchu,“ uvedla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Na závody si po splnění protikoronavirových opatření našly cestu tisícovky diváků. A i přes náročnější organizaci, takto velké akce, vše nakonec vyšlo na výbornou.

„Kolín je, řekněme, jedno z hlavních měst cyklokrosu v České republice, takže je to vždy trochu náročné, ale snažíme se pomoci i s městskou policií. Ale jinak si myslím, že je to zorganizované perfektně, jako každý rok a já za to organizátorům děkuji,“ doplnil Michael Kašpar, starosta města Kolín.

Pro zlato z Mistrovství České republiky v cyklokrosu si mezi ženami dojela Kristýna Zemanová a z mužů byl nejlepší Michael Boroš. Vysloužili si tak zároveň nominaci na blížící se mistrovství světa. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu