• Načítám...
>

Zoopark Zelčín nabízí unikátní zážitek i v zimě

Lákalo vás vyzkoušet si někdy nakrmit třeba takového klokana či krávu? Zoopark, nedaleko Mělníka, tuto možnost nabízí. A nejen to. Co všechno můžete zažít v Zooparku Zelčín? Podívejte se.

Reklama

Jen dvacet minut od Prahy se nachází největší, kontaktní zoopark v České republice. V době koronavirových lockdownů tady stihli všechna zvířata přesunout do nových, podstatně větších výběhů. Pokud se sem vydáte, těšit se můžete na několik druhů, převážně domácích zvířat. Potkáte se ale i s klokany, nebo s emuem. A stejně jako já si je můžete zkusit nakrmit.

"Momentálně se nacházíme ve výběhu klokanů Bennetových a emu hnědých, kam se návštěvník může také dostat s doprovodem našeho ošetřovatele, kdy komentované krmení, teď momentálně děláme každý víkend. V hlavní sezóně, od léta, to děláme každý den," uvedl Marian Rypka, správce Zooparku Zelčín.

"Toto je naše samice emu hnědého. Máme ji tady devátým rokem. Jak vidíte, je plně ochočená a opatrná. Když sem návštěvník přijede může si ji tady, s naším ošetřovatelem, přímo takto nakrmit. Máme tady chovný pár. Támhle, za rohem, se nám schovává samec, který je z vás tak trochu nesmělý, ale v průběhu sezóny je plně kontaktní," popsal Marian Rypka, správce Zooparku Zelčín.

"Bez komentovaného krmení se dostanete do našeho velkého, kontaktního výběhu, kde máme ovce, lamy, mini kozičky, máme tam mini poníky. Takže to je ten hlavní, velký výběh," doplnil Marian Rypka, správce Zooparku Zelčín.

Pokud se ale pro komentované krmení rozhodnete, naskytne se vám možnost nakrmit si jak prasata, tak třeba i koně, krávy nebo nejmenší druh pštrosů. 

"V současné době tady budujeme velký výběh, co se týká drůbeže, takže tam bude veškeré ptactvo, které tam budeme mít. Plánujeme na otevření té hlavní, letošní sezóny ještě tady výběh se surikaty," upozornil Marian Rypka, správce Zooparku Zelčín.

Zvířátka ale rozhodně nejsou to jediné, co tady návštěvníky čeká. Součástí zooparku je též restaurace, pizzerie, ale i venkovní pódium, kde se na letošní sezónu chystá několik koncertů. Vášniví milovníci zvířat se zde mohou ubytovat v apartmánech či v kempu přímo vedle výběhů. Pořádají se tady i dětské tábory či raftové sjezdy na nedaleké řece. Zoopark je v zimní sezóně otevřený denně od 10 do 16 hodin a najdete ho jen pár kilometrů od Mělníka.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu