• Načítám...
>

Středočeský kraj podporuje akci Suchej únor

Prověřit vztah k alkoholu pomáhá, už desátým rokem, zdravotně osvětová kampaň Suchej únor. Kampaň zná, podle aktuálního průzkumu, 76 procent lidí starších 18 let a stále stoupá i počet lidí, kteří se akce účastní. Mezi nimi je, jako každý rok, i středočeská hejtmanka Petra Pecková.

Reklama

"Měsíc bez kapky alkoholu. Přijmi výzvu. Nastartuj změnu." Tak zní motto každoroční, zdravotně osvětové kampaně s názvem Suchej únor. Akci, už druhým rokem, poskytla záštitu hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková.

„Říká se, podle statistik, že opravdu asi šest nebo sedm lidí z deseti má ve svém okolí někoho, kdo má problém s alkoholem. Jinak na hranici pravidelného pijáctví je zhruba dest procent našeho národa a často nám to ani nepřijde," konstatovala Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

„Já to vítám už z toho důvodu, že máme poměrně vysoké záchyty podnapilých občanů, spoluobčanů na našich záchytných stanicích. A já si myslím, že by to neměl být jenom Suchej únor. Já si myslím, že bychom se měli skutečně zamyslet nad tím, kolik požíváme alkoholických nápojů přepočteno na hlavu," uvedl Pavel Pavlík, radní Středočeského kraje.

Celkově v České republice rizikově pije více než 1 milión lidí. V loňském roce se akce Suchej únor zúčastnilo zhruba 10 procent dospělé populace.

„Můžeme si díky tomu Suchému únoru vyzkoušet, jestli máme pití pod kontrolou, jestli zvládneme být měsíc bez alkoholu. A já pak vždycky zjistím, že nejen, že mi alkohol nechybí, ale že třeba si několik dalších týdnů ani nemám potřebu nebo chuť tu skleničku dát. Což je zajímavá věc, která se právě ukazuje, že zhruba větší než poloviční skupina lidí, kteří dodržují Suchej únor, pak následně, asi v dalších čtyřech a pěti měsících, velmi významně omezí konzumaci alkoholu," dodala Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

Akce Suchej únor je letos pořádána už podesáté. Účastníci se mohou registrovat na stránkách www.suchejunor.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu