• Načítám...
>

Středočeský kraj podpoří rozvoj poutního turismu

Středočeský kraj podepsal Memorandum o spolupráci se spolkem Svatá Ludmila 1100 let. Spolupráce se bude týkat rozvoje poutního turismu v kraji. Cílem je podpořit poutnictví jako fenomén, který má v naší civilizaci staletou tradici.

Reklama

Podpora rozvoje poutního turismu ve Středočeském kraji - to je hlavním cílem Memoranda o spolupráci, které podepsal Středočeský kraj se spolkem Svatá Ludmila 1100 let. Spoluprací se spolkem chce kraj mimo jiné pomoci vrátit poutní turistiku mezi atraktivní způsoby trávení volného času. 

"My v tuto chvíli vnímáme obrovský potenciál, který Středočeský kraj v rámci poutního turismu má. A malé povědomí našich destinačních managementů o tom, jak je uchopit. A zde si velmi slibuji od spolupráce se spolkem, že se nám podaří propojit jednotlivé aktéry s destinačními managementy, vytvořit osvětu a spolupracovat na vzniku nových produktů poutního turismu," říká Václav Švenda, radní Středočeského kraje.

"Cílem spolupráce je určitě zvýšit povědomí o českých světcích, rozvinout turistický ruch právě v oblasti poutní turistiky. A myslím si, že je to nějaké ideální propojení jak kultury, kulturního dědictví, tak rozvoje cestovního ruchu," dodává Lucie Cirkva Chocholová, předsedkyně výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch.

Vzniknout by měl mimo jiné i nový web, v rámci kterého bude k dispozici databáze poutních míst. Cílem je také propojovat poutní stezky a poutní místa na území kraje a nabízet turistům program v okolí tras nebo ubytování v lokalitě a to ve spolupráci s destinačními agenturami. 

"My se nechceme zaměřovat jenom na ta, řekněme, známá poutní místa. Ale chceme v podstatě dát nabídku turistům nebo poutníkům, aby nacházeli další zajímavá místa v krajině, kolem kterých třeba chodili předtím bez povšimnutí," zmiňuje Martin Hrdlička, předseda spolku Svatá Ludmila 1100 let.

V nabídce budou mimo jiné i výlety pro školy. A připraveny budou i další aktivity, které budou propojovat příběhy a historii poutních míst. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu