• Načítám...
>

Dálnici D10 u Kosmonos uzavřela demolice mostu

Silničáři o víkendu kvůli bourání mostu uzavřeli dálnici D10 u Kosmonos na Mladoboleslavsku. Přípravy započaly už v sobotu ráno, kdy byla postupně omezována doprava. Hlavní část poté odstartovala v 19:00 a trvala do ranních hodin. Provoz byl obnoven během neděle.

Reklama

První dubnový víkend se u Kosmonos na Mladoboleslavsku nesl ve znamení demolice mostu vedoucího přes dálnici D10. Přípravy započaly už v sobotu ráno. Hlavní část demolice odstartovala tentýž den s úderem 19. hodiny, kdy byla dálnice v daném místě zcela uzavřena. 

Zatím ještě stojí, za pár hodin už tady po něm ale nebude ani památky.

"První uzavírky proběhly v sedm hodin ráno, kdy se zavřely oba pomalé pruhy, zůstal omezený průjezd. Bohužel podle předchozího plánu jsme chtěli začít bourat už během dne, ale most se jevil dost nestabilní, takže jsme odložili začátek demoličních prací až na sedmou hodinu večer, kdy je plná uzavírka," říká Jan Lichtneger, ředitel Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje.

Most byl postaven v roce 1971 a jeho poslední rekonstrukce proběhla v roce 1997. Po nejnovějších prohlídkách bylo rozhodnuto, že další opravy nejsou výhodné a prospěšnější bude most zbourat. Ze soboty na neděli byl most v rámci jednotlivých úseků postupně demolován, betonové kusy poté padaly do připraveného ochranného polštáře, odkud byly následně odklízeny. Demolice pokračovala až do ranních hodin. Na místě by měla v nejbližší době započít stavba nového dálničního mostu. 

"Během měsíce dubna bychom chtěli připravit veškeré zemní práce. V květnu začne spodní stavba, to znamená zhotovení velkoplošných pilot. A následovat na to už bude výstavba nových pilířů, nových opěr, někdy v létě bychom měli postavit novou ocelovou konstrukci a pak další části," dodává Miloslav Bulušek, stavitel společnosti Chládek a Tintěra, Pardubice a.s.

Nový dálniční most budou moci řidiči využívat koncem letošního roku. Náklady na stavbu jsou vyčísleny na zhruba 70 milionů korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu