• Načítám...
>

Studenti Gymnázia Benešov zpívali a hráli pro Ukrajinu

Podpořit válkou zasaženou Ukrajinu, to bylo hlavní myšlenkou benefičního koncertu, který uspořádali studenti z benešovského gymnázia. Vystupování se zhostili studenti napříč celým gymnáziem a podpořit jejich výkony a zároveň přispět na pomoc Ukrajině přišly stovky lidí.

Reklama

V atmosféře revolučních, ale i dojemných a naděje plných hitů se nesl benefiční Koncert pro Ukrajinu, který uspořádali studenti z benešovského gymnázia. 

„My jsme samozřejmě sledovali všechny ty hrůzy, co se dějí na Ukrajině. Zároveň jsme byli také smutní z toho, že se nám nepořádaly dlouhou dobu koncerty. Vlastně nás napadlo tyto dvě věci spojit a z toho vznikla tato myšlenka," řekl Jakub Jelínek, organizátor koncertu.

„Jenom doplním. My jsme za sebou s Kubou přišli ve stejný čas a vlastně jsme si řekli, proč neuspořádat koncert na dobrou věc. Proč prostě tomu alespoň trošku nepomoci. Jen nejmíň, jak můžeme. Potom se k nám přidala Anička," řekla Eliška Krejbichová, organizátorka koncertu.

„Já jsem se přidala až v pátek a začala jsem jim do toho povídat, přišli novináři a začalo se o tom hodně mluvit. To právě byly ty poslední dny. Celý ten projekt je ale jejich zásluha," řekla Anna Žídková, organizátorka koncertu.

Hlavní organizátoři měli pod palcem celý večer a program byl připravený do sebemenších detailů. Zpěv v programu doplňovala hra na hudební nástroje a také čtení z deníku.

Celý večer se peníze na pomoc válkou zasažené Ukrajině vybíraly nejen na místě, ale diváci mohli přispět i pomocí svých mobilních telefonů online díky speciálně vytvořenému QR kódu. Slavnostnímu večeru udělil záštitu náměstek Středočeského kraje Pavel Pavlík i radní Milan Vácha. Atmosféru přímo na místo si přijela vychutnat samotná hejtmanka. 

„Ten koncert je fakt skvělý. Ty výkony jsou senzační a to, kolik peněz se vybere, uvidíme. Já už teď vím, že to bude hodně, protože je tady opravdu úplně nabitý sál a všichni podporují tuhle myšlenku opravdu velmi štědře. Takže jsem za to moc ráda, protože ty peníze dostanou ti, kteří to teď potřebují," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

„Já rád podporuji tyto akce, protože tam se studenti ukáží v úplně jiném světle, než při běžné školní výuce. Ta myšlenka, že uspořádají ten koncert ve smyslu toho benefičního koncertu pro Ukrajinu, jak jsem říkal na začátku, jsem rád, že ta situace jim není lhostejná a že se chtějí nějakým způsobem projevit. A myslím si, že to je chvályhodné," řekl Roman Hronek, ředitel Gymnázia Benešov.

„Já mám velmi dobrý pocit z toho, že jsme něco udělali, protože jsme na tom tvrdě makali. My jsme to celé plánovali za běhu a teď mám pocit euforie," řekla Eliška Krejbichová, organizátorka koncertu.

Během slavnostního večera se vybralo sto deset tisíc korun. Celá částka putovala přímo na konto Člověka v tísni. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu