• Načítám...
>

Krajská správa silnic zhodnotila zimu a představila plány

Co čeká řidiče letos na středočeských silnicích? To na setkání s novináři představilo vedení Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje. Mluvilo se ale také o uplynulé zimě i o nových stavbách.

Reklama

Za údržby v zimě utratila Krajská správa a údržba silnic 297 milionů korun. Její vozy najely téměř půl milionu kilometrů. Přesto patřila poslední zima k těm klidnějším.

"Oproti loňskému roku byla příznivější. Ušetřili jsme zhruba 120 milionů korun na běžnou zimní údržbu, takže tyto peníze budou využity do běžné letní údržby," řekl Jan Lichtneger, ředitel KSÚS.

Na letošní úpravy má Krajská správa a údržba silnic vyčleněno 570 milionů korun. Podle ředitele Jana Lichtnegra asi dvakrát méně, než je potřeba. I proto plánuje opravy podle nového systému.

"Letošní investice se již řídí prioritizací staveb, kterou jsme zavedli v loňském roce. Je to systém hodnocení každé stavební akce podle předem daných kritérií. Těch kritérií je sedm a každé má svou váhu. Tím se stavby v zásobníku seřadí a jedeme od největší priority. Ty nejdůležitější jsou dopravní vytíženost, veřejná doprava, zda je to jediná přístupová cesta, jaký je zdroj financování, jaký je stav přípravy," řekl Jan Lichtneger, ředitel KSÚS.

Krajské silnice čekají ale i novostavby.

"Stavíme tři velké obchvaty - Jílového, Staré Boleslavi, Brandýsa. Stavíme velké mosty, jak nové, tak je i opravujeme. Opravujeme most v Kolíně, stavíme dva nové mosty přes dálnici a doufejme, že letos ještě jeden zahájíme," řekl Jan Lichtneger, ředitel KSÚS.

Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje má ve správě celkem 8 862 kilometrů silnic druhé a třetí třídy. Loni ukončila 103 staveb a zahájila jich 88.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu