• Načítám...
>

Středočeský kraj chce zvýšit nabídku obecních bytů

Kraj podpoří výstavbu obecních bytů. Zastupitelstvo schválilo vyhlášení nového programu ze Středočeského Fondu na podporu obecního bydlení. A zažádat si mohou obce do 2000 obyvatel.

Reklama

Středočeský kraj chce prostřednictvím dotačního programu zvýšit nabídku obecních bytů. Konkrétně finanční prostředky zamíří na vytvoření obecních bytů z nebytových prostor, které jsou ve vlastnictví obce.

"Jedná se o úplně nový program z Fondu na podporu obecního bydlení. Zastupitelstvo schválilo na tento program prozatím alokaci 5 milionů korun," řekla Jitka Králová, koordinátorka administrace dotací Středočeského kraje.

Dotaci bude tedy možné využít na rekonstrukce, modernizace nebo vestavby stávajících objektů, případně na rekonstrukci bytového prostoru, který není možné v současné době užívat k bydlení.

"Obec může požádat o dotaci maximálně 4 tisíce korun na metr čtvereční. Jedna bytová jednotka může být podpořena pouze do rozměru 50 metrů čtverečních, což neznamená, že ty byty musí být 50 metrů, mohou být větší, ale podpořena bude pouze ta plocha 50 metrů čtverečních a celkově na jednu žádost mohou požádat o dotaci až na 200 metrů čtverečních," řekla Jitka Králová, koordinátorka administrace dotací Středočeského kraje.

Obec může následně byty využívat jako sociální bydlení, ale také mimo jiné jako startovací byty pro mladé. Lhůta pro podávání žádostí je stanovena od 15. srpna tohoto roku do 15. prosince roku 2023. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu