• Načítám...
>

Středočeská záchranka má nové stanoviště

V Benátkách nad Jizerou bylo otevřeno nové výjezdové stanoviště středočeské záchranky. Sloužit zde bude 24 hodin denně 7 dní v týdnu dvoučlenná posádka. Vybudování stanoviště vyšlo město na necelé dva miliony korun.

Reklama

Středočeská zdravotnická záchranná služba má novou výjezdovou stanici v Benátkách nad Jizerou. Nová základna zkrátí čas dojezdu záchranářů a zlepší dostupnost péče v dané oblasti.

"Já jsem strašně moc rád, že jsme zase trošku posunuli ten komfort pro obyvatele města Benátek a nejenom obyvatele města, ale i okolních vesnic a také těch řidičů, kteří třeba jedou po D10, že ta dojezdová vzdálenost těch záchranářů se tím pádem pro ty naše občany zkrátí. My jsme udělali maximum, které naše město udělat mohlo, poskytli jsme budovu, tu budovu jsme přestavěli a vybavili natolik, aby vyhovovala těm kritériím a těm požadavkům," řekl Karel Bendl, starosta Benátek nad Jizerou.

"My jsme tady rekonstruovali nějaké původní prostory, tedy my ne, ale samozřejmě město a my jsme k tomu byli součinní. Je to zcela nové stanoviště, které se v Benátkách otevřelo, je to jednoposádka, je to posádka rychlé zdravotnické pomoci, to znamená řidič záchranář a záchranář," řekl Pavel Rusý, ředitel ZZS Středočeského kraje.

Rekonstrukci budovy za bezmála dva miliony korun financovalo město Benátky nad Jizerou. Jedná se o druhé nově otevřené stanoviště záchranky na území středních Čech za působení současného vedení kraje. V plánu jich je dalších šest.

"Jsou to projekty, které jsou financovány buď takto městem, jako tady v případě Benátek nad Jizerou a nebo jsou to projekty, které jsou financovány z rozpočtu Středočeského kraje, potenciálně z dotačních projektů IROP. Do konce roku bychom ještě rádi otevřeli výjezdové stanoviště v Jesenici u Rakovníka, což je tedy další posílení počtu nebo navýšení počtu. Ten zbytek jsou v podstatě rekonstrukce nebo výstavby stávajících městech a místech," řekl Pavel Pavlík, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

V plánu je tak například rekonstrukce výjezdového místa v Benešově a další.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu