• Načítám...
>

Historické skvosty se sešly v Příbrami

Bardotka, Škoda nebo Karosa. Takové historické skvosty se znovu objevily druhou říjnovou sobotu na Železničním dni PID v Příbrami. Téměř po celý den se nabízel program jízdy historickými vlaky, autobusy nebo informace o chystaných změnách MHD.

Reklama

Druhou říjnovou sobotu se uskutečnila akce Železniční den PID v Příbrami. Od 10:00 do 18:00 hodin mohli návštěvníci absolvovat zajímavé jízdy historickými vlaky a autobusy typu Škoda 706 RTO, Karosa C 734 nebo Karosa B 961.

,,Je tady spousta atrakcí. Samozřejmě je to železniční den, takže jsme ho zahájili příjezdem vlaku, který byl sestaven z historických vozidel. Je to vlak, který jel z Prahy do Březnice. Dále tady máme historické jízdy do místních kovohutí a provozujeme tady čtyři autobusové linky historické, které jezdí po Příbrami a okolí a ukazují ty největší krásy města a okolí. Ty největší skvosty, to byl ten patrový vůz. To jsou patra, patrové vozy z roku tuším 1962," říká Pavel Winter, zástupce ředitele PID.

Součástí zábavného programu bylo také seznámení obyvatel Příbrami s chystanou integrací MHD do systému Pražské integrované dopravy. 

,,V těchto dnech dokončujeme jednání, která trvají více než dva roky, mezi Pražskou integrovanou dopravou a městem Příbram. V tuto chvíli ladíme poslední kroky a byli bychom rádi, kdybychom se s městem Příbram dohodli v brzké době na tom, že přistoupí do systému standardu dopravní obslužnosti. Což je jednotný systém, který jsme nastavili pro všechny obce v rámci Středočeského kraje a který jasně definuje podmínky, za jakých obce přispívají do toho systému na veřejnou dopravu. Pokud se nám tohle podaří a dohodneme se do konce roku, tak si dovedu představit, že provedeme následné kroky a dohodu s městem Příbram tak, abychom byli schopni tu městskou hromadnou dopravu zaintegrovat do systému Pražské integrované dopravy někdy na začátku nebo v první polovině příštího roku," dodává Pavel Winter, zástupce ředitele PID.

To pro cestující znamená, že se budou moci na cestě do Prahy a zpět dostat bez problémů na jeden jízdní doklad. Jak to ale celé dopadne se dozvíme již brzy. Začátkem listopadu proběhne poslední zasedání ohledně integrace.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu