• Načítám...
>

Příbramská nemocnice hledá hrdiny

V těchto dnech začala kampaň na podporu dárcovství krve s názvem „Hrdina je v každém z nás“. Příbramská nemocnice tímto způsobem vzdává hold všem stávajícím dárcům krve, kteří pravidelně nemocnici zásobují tou nejcennější tekutinou na světě, zároveň chce k dárcovství krve přimět další občany. Především mladší generaci. Do kampaně se zapojí všechny krajské nemocnice.

Reklama

Hrdina je v každém z nás - tak se jmenuje nový projekt příbramské nemocnice, který podpoří dárce krve. Do kampaně se postupně zapojí i další krajská zdravotnická zařízení.

"Bylo to na iniciativu pracovníků z hematologie a nápadu našeho PR, tiskového mluvčího, kdy jsme v době covidu, kdy bylo uzavřeno de facto fungování nemocnice, tak bylo uzavřeno i dárcovství krve," uvedl Stanislav Holobrada, ředitel Oblastní nemocnice Příbram.

A právě v tomto období se nejvíce projevil nedostatek dárců. Ať už šlo o prvodárce nebo o ty, kteří navštěvovali Oblastní nemocnici Příbram pravidelně. Nejcennější tekutina na světě chyběla a v té době se začal rodit nápad na kampaň. 

,,Vnímám, že tato kampaň je nesmírně důležitá a těch dárců je bohužel stále méně a méně. Já jsem také darovala krev ve svých pětadvaceti letech. Párkrát jsem ji darovala, ale pak přišly jiné životní etapy a přestala jsem být dárcem krve. Když o tom dnes přemýšlím, tak je mi to líto, takže jde o to motivovat všechny ty, kteří mohou pomoci, aby to taky udělali," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

,,Třicet osm procent populace potřebuje krev v určitém období a jenom deset procent ji daruje. A bohužel tím, že jsou limity, musí vám být víc jak osmnáct let a nesmíte být starší pětašedesáti let, tak právě ta generace těch letitých dárců z těch dob minulých odchází. A ten odchod je větší procentuálně, než ten příchod nových," doplnil Stanislav Holobrada, ředitel Oblastní nemocnice Příbram.

Projekt má mnoho součástí. Jednou z nich je i videoklip, ve kterém je hlavní tváří česká kapela Pro tebe a známý fotbalista Jan Koller.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu