• Načítám...
>

Dobrovolní mladí hasiči dostali cenu od hejtmanky

Z rukou hejtmanky Středočeského kraje Petry Peckové dostali dobrovolní mladí hasiči cenu za reprezentaci v soutěžích v požárním sportu. Kategorií bylo celkem devět. Nejvíce medailí získali hasiči z Pískové Lhoty.

Reklama

Dobrovolní mladí hasiči Středočeského kraje byli oceněni za reprezentaci v soutěžích v požárním sportu. Poděkování se dostalo jak jednotlivcům, tak i týmům.    

,,Kategorie byly všechny, ve kterých Středočeský kraj soutěží, to znamená jak na republice, tak i na hasičské olympiádě v Celje. A myslím si, že jak družstva, tak i jednotlivci tam měli obrovské úspěchy. Já jsem měl tu možnost v Celje být, viděl jsem to a myslím, že na tu atmosféru, kterou tam zažili, budou hodně dlouho vzpomínat," řekl Oldřich Lacina, starosta KSH Středočeského kraje.

Kategorií bylo celkem devět. Například Mistrovství České republiky ve výstupu na věž nebo Mistrovství České republiky v běhu na 60 metrů s překážkami.

,,Běh na 60 metrů, to je disciplína, kterou jsme měli letos poprvé a Středočeši se toho velice dobře zhostili a úspěchy byly velice vynikající," prozradil Oldřich Lacina, starosta KSH Středočeského kraje.

Jednou z oceněných byla i Karina Mykytyuk, která závodila ve dvou kategoriích, a sice za mladší dorostenky a za starší žákyně.

,,Na Mistrovství České republiky na 60 metrů s překážkami jsem byla čtvrtá a na Mistrovství České republiky dorostu jsem skončila šestá. Hasičský sport dělám už pět let, začala jsem v roce 2017/2018 a baví mě to," prozradila Karina Mykytyuk - dobrovolná hasička ze Starého Kolína.

,,Oni opravdu tu svou fyzickou kondici, ale i tu technickou připravenost ukáží možná u zásahu a my to možná jednou pocítíme na svou vlastní kůži, až nám půjde do tuhého a oni nám budou pomáhat. Já jsem za to nesmírně ráda. A strašně moc těch medailí pobrala Písková Lhota ve všech kategoriích, takže zřejmě slušný oddíl," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

,,Já bych jim popřál, ať je to dál baví, ať mají z úspěchů radost a věřím tomu, že někteří z nich zůstanou v hasičských jednotkách a že nám pomohou zachraňovat životy, zdraví a majetek občanů," nechal se slyšet na závěr Oldřich Lacina, starosta KSH Středočeského kraje.

Celá akce se z důvodu pandemie konala až po dvou letech, a to v sále zastupitelstva úřadu Středočeského kraje v Praze 5.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu