• Načítám...
>

Před Mladoboleslavským hradem místní slavili Vánoce

U betléma se zpívaly koledy, ve sklepě se promítaly vánoční zimní fotografie a v prostorách Muzea Mladoboleslavska se tvořila přáníčka a ozdoby na stromeček. Vánoční odpoledne u hradu se postaralo o silnou dávku vánoční atmosféry.

Reklama

Muzeum Mladoboleslavska uspořádalo pro veřejnost vánoční odpoledne hradě.

"Máme tady vystoupení pěveckého sboru ze základní školy Dalovice, který zpívá vánoční písničky. Pak jsme si připravili připomenutí vánočních tradic a svátků v rámci našich expozic v rámci areálu hradu" řekla Kateřina Jeníčková - ředitelka Muzea Mladoboleslavska.

Ve sklepení se promítaly historické tamní fotografie a vánoční pohlednice. Menší návštěvníci si mohli v rámci připravených dílniček vyrobit vánoční přání nebo perličkové ozdoby a zanechat zde dopis Ježíškovi.

"Ježíškova schránka, to je schránka, kterou tu máme od 27.listopadu, tzn. od první adventní neděle. Sem můžou nosit děti dopisy Ježíškovi, pokud zanechají i adresu nebo kontakt, tak mohou očekávat, že Ježíšek odpoví" řekla Kateřina Jeníčková - ředitelka Muzea Mladoboleslavska

Na stromeček před hradem tady v Mladé Boleslavi mohl napsat vzkaz úplně každý. Na příklad svému sousedovi nebo někomu neznámému.

Během akce se i soutěžilo a to o nejlepší domácí vánoční cukroví. Sladké ochutnávala odborná porota a na závěr předala knižní odměny. 

gerojš

Vstup do všech výstav bylo v konání akce pouze za dobrovolné vstupné. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu