• Načítám...
>

Projekt Přes bariéry s policií pomáhá hendikepovaným

Sportovně charitativní ojedinělý projekt Přes bariéry s policií pomohl dalším hendikepovaným občanům. Letos se z finančního výnosu pořídí zdravotní vozíček pro Terezku (14), která bojuje s následky z tragické dopravní nehody a Karlovi (41), který ochrnul po pádu z kola.

Reklama

Sportovně charitativní ojedinělý projekt Přes bariéry s policií vznikl na Krajském ředitelství policie Středočeského kraje. S nadací Charta 77 a Zdravotní pojišťovnou ministerstva vnitra funguje od roku 2018. Do projektu se zapojilo několik partnerů včetně Středočeského kraje.

"Jeho smyslem je, aby studenti sportovali. Skládají přijímací testy k policii a ta charitativní část je v tom, že za každého úspěšného studenta, my jako policisté, děláme sbírku finančních prostředků, které věnujeme Kontu Bariéry,” řekl Václav Kučera - ředitel Krajského ředitelství policie Středočeského kraje.

"Tenhle projekt mi přijde nesmírně smysluplný, protože on propojuje naše studenty středních škol, které zřizuje Středočeský kraj a kteří mohou dělat nějaký fyzický výkon, to znamená sportovat. Propojuje je se světem lidí, kteří jsou hendikepovaní a kteří v současné době sportovat nemohou,” řekla Petra Pecková (STAN) - hejtmanka Středočeského kraje.

Projektem prošlo už 4000 studentů, díky čemuž se vybralo více než 1 600 000 Kč. Tyto finance pomohly 18 klientům z Konta Bariéry.

Letošní finanční výnos pomůže pořídit modernější zdravotní vozík čtrnáctileté Terezce, která se vypořádává s následky tragické dopravní nehody a 41 letému Karlovi.

"Každému z nás se může stát, že spadne z kola, poraní si páteř a skončí na vozíku, což je případ pana Karla, který z toho kola spadnul, když mu bylo 19, což je věk těch studentů, kteří tu jsou," řekla Petra Pecková (STAN) - hejtmanka Středočeského kraje.

V rámci slavnostního předání šeků bylo oceněno 5 studentů ze středočeských škol, kteří v rámci projektu dosáhli nejlepších výsledků při fyzických testech. Stejné zkoušky plní uchazeči o práci u Policie České republiky. Nejúspěšnější byl Lukáš Soukal, který překročil dvojnásobně počet bodů, které jsou potřeba pro přijetí. Získal rekordních 80 bodů. 

"Testy se skládají z běhu na jeden kilometr na čas, z celomotorického testu, z kliků a člunkového běhu,” řekl Václav Kučera - ředitel Krajského ředitelství policie Středočeského kraje.

Pokud se někdo z těchto úspěšných studentů rozhodne stát součástí středočeského policejního týmu, jednu část přijímacího řízení má splněnou. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu