• Načítám...
>

V Berouně je nejdelší skluzavka v Česku

Městská hora v Berouně je oblíbený cíl výletů ve Středočeském kraji. Dlouhá léta nabízí úchvatný výhled z rozhledny, domov medvědů, multifunkční dětské hřiště a občerstvení. Nyní je zde ještě o jednu atrakci navíc, která pobaví děti i dospělé. Společnost Berounská sportovní zde postavila nejdelší tobogán v Česku.

Reklama

Městská hora v Berouně nabízí víc než jen krásný výhled na město. Letos na jaře se zde otevřela nová, zcela unikátní skluzavka. Měří 43 metrů a díky tomu je nejdelší skluzavkou v České republice.

"Je to osvětlený nerezový tubus, takže tam proniká denní světlo, takže se lidé nemusí bát tam jet a je pro všechny věkové kategorie od 120 centimetrů," řekl Michal Kopecký - zástupce provozovatele Berounská sportovní.

Samotná jízda trvá přibližně 12 vteřin, ale její rychlost můžete výrazně ovlivnit svým oblečením.

"Pokud máte tepláky, tak to moc nepojede, pokud máte šusťákovou bundu, tak pojedete poměrně rychle," řekl Michal Kopecký - zástupce provozovatele Berounská sportovní.

"Jak se ti líbila jízda tobogánem? Nebála jsi se?"

"Ne, bylo to super. Bylo to neuvěřitelné a už chápu, proč je to nejlepší tobogán v Berouně."

"Jízda byla docela pomalá a bylo to super."

"Líbilo se mi to, bylo to super a byla tam zábava."

Tento sezónní tobogán odemyká a zamyká každý den městská policie a těší se velké návštěvnosti.

"Zájem je obrovský, je to hlavně zájem z řad dětí. Z toho, že skluzavka se nachází vedle školy, tak je tu o velké přestávce a po konci vyučování poměrně rušno a o víkendu a odpoledne je to hodně vyhledávaný cíl pro rodiny s dětmi, protože je v blízkosti medvědárium," řekl Michal Kopecký - zástupce provozovatele Berounská sportovní.

Medvědárium dlouhá léta obývali tři samci medvěda hnědého, které můžete znát ze série večerníčků pro děti od režiséra Václava Chaloupka z Plzně. Z trojice medvědích sourozenců už žije pouze jeden a dnes mu je 23 let.  

Pro medvědí huňáče tu mají výběh o rozloze 25 arů, bazének, tři ložnice a jednu přípravnu krmiva. Nyní už jen medvěda Kubu můžete sledovat podél celého výběhu za drátěným oplocením s elektrickým ohradníkem nebo ze střechy medvědince, která slouží jako vyhlídková terasa.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu