• Načítám...
>

Stavba obchvatu Lysé n. L. by mohla začít už letos

Lysá nad Labem by se už konečně mohla dočkat dlouho očekávané výstavby obchvatu města. Přestože tento projekt už řadu let provázejí problémy a ještě v říjnu loňského roku vše vypadalo beznadějně ztraceno, nyní se podle radnice situace změnila.

Reklama

Mnoho let odkládaná 2. etapa výstavby obchvatu Lysé nad Labem by se nyní mohla pohnout z mrtvého bodu. Podle radnice v Lysé nad Labem je otázkou několika týdnů až měsíců, kdy bude požádáno o vydání nového územního rozhodnutí. 

"Obchvat je velmi významný, protože silnice 2. třídy, vlastně takový severo-jižní průtah městem, vede přes náměstí a denně tady projede cca 12 tisíc automobilů včetně kamionů," řekl Karel Otava, starosta města Lysá nad Labem. 

První etapa dlouhá 800 metrů byla po překonání sporů s ekologickými sdruženími a s výkupem potřebných pozemků uvedena do provozu před 12 lety, v roce 2006, a stála 50 milionů korun. Stavba 2. etapy obchvatu měla následovat, ale některým skupinám se jí úspěšně dařilo blokovat. 

"Došlo k tomu, že se to zastavilo kvůli vlivu ekologických sdružení. Bohužel jsme ztratili 12 let. Za tu dobu se změnily technické normy, změnil se územní plán města, tak se Středočeský kraj rozhodl, že požádá o nové územní rozhodnutí," řekl Karel Otava.

"K žádnému faktickému zdržení by dojít nemělo, protože administrativní procesy s prodloužením územního rozhodnutí, či vydání nového, by neměly být nijak dramaticky rozdílné," řekla Caroline Chudobová, projektová manažerka města Lysá nad Labem. 

Realizace projektu dostavby 2. etapy obchvatu Lysé nad Labem za téměř 800 milionů korun by mohla začít už letos, a to v případě, že se Středočeskému kraji ještě v letošním roce podaří získat nové územní rozhodnutí. V takovém případě je předpoklad, že nový obchvat Lysé nad Labem by mohl být v provozu už v roce 2023.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu