• Načítám...
>

Kutná hora představila svojí verzi USE-IT mapy

Interaktivní mapa, pojmenovaná USE-IT mapa, je zaměřena na nezávislé cestovatele, kteří díky tipům od místních lidí mohou snáze a lépe poznat město, které aktuálně navštívili. Jako první ze Středočeského kraje se přidala do tohoto projektu Kutná Hora.

Reklama

Ve kterých částech města je bezpečno, kde prodávají nejlepší kávu nebo odkud lze vytvořit netradiční fotografie známých míst. To a mnohem více poskytuje nezávislým cestovatelům interaktivní mapa USE-IT.

"Je to takový papírový kamarád do kapsy, kterého v tom městě nemáte. Takže jsou v něm informace, které by vám takový mladý člověk, váš vrstevník, v daném městě poskytl, kam by vás poslal třeba na pivo, jídlo, do klubu," řekla Eva Křížová, zakladatelka služby USE-IT. 

Jako první ze Středočeského kraje se přidala do tohoto projektu Kutná Hora. Mapu vytvářel tým studentů po dobu 5 měsíců. Cílem tvůrců bylo změnit dosavadní návyky turistů a ukázat jim i jiné atraktivity tohoto města. 

"Tady je trochu ten problém, že ti turisté, hlavně ty organizované zájezdy, přijedou, a chtějí to od Chrámu sv. Barbory přes město rychle objet a třeba to Kostnice, a to je všechno. A to bychom chtěli trochu narušit a tomu návštěvníkovi poskytnout ty alternativní tipy," řekla Tereza Pavelková, koordinátorka služby USE-IT. 

Kutná Hora je známá hlavně díky těžbě stříbra. Málokdo však ví, že je pověstná i svými kavárnami a poklidnou atmosférou, což ocení hlavně turisté z rušných velkoměst. 

"Jsou tady v jedné ulici, takže mohou jít z jedné do druhé, v klidu, dát si v každé kávu nebo něco, co budou chtít, a užít si takovou tu klidnou atmosféru, která v Kutné Hoře pořád je," řekla Tereza Pavelková. 

Tato mapa však nabízí mnohem více. Kromě praktických rad představuje méně známé lokality, kde se může turista seznámit s místními lidmi a lépe poznat jejich kulturu.

"Pak tam je zmínka i o parcích, které tady jsou, které jsou v blízkosti těch hlavních památek, ale zároveň jsou stranou, v klidu, a je tam úžasný prostor pro piknik," řekla Tereza Pavelková. 

Tyto mapy jsou k dispozici jak v tištěné podobě, tak i v elektronické verzi a jsou poskytovány zcela zdarma.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu