• Načítám...
>

V Klokočné ochutnávali zvěřinu

V Klokočné nedaleko Říčan zavoněla řada pochoutek. Konaly se zde tradiční Svatohubertské kulinářské slavnosti. Jejich návštěvníci mohli ochutnat zvěřinové speciality či vybraná vína, ale také si koupit třeba vábničku nebo myslivecký odznak. Na své si přišli i milovníci dravých ptáků.

Reklama

Vábničky, obrázky s mysliveckou tématikou ale hlavně zvěřina. To byly Svatohubertské slavnosti v Klokočné. 

"Jsme tady už pojedenácté v Klokočné a pořádáme tady Svatohubertské kulinářské slavnosti. Každý rok se tady snažíme ukázat, že myslivost není jen o střílení, že je její součástí také produkce kvalitní suroviny, která se nazývá zvěřina. Snažíme se propagovat zvěřinu jakožto kvalitní potravinu," řekl Jiří Kasina, šéfredaktor časopisu Myslivost. 

Nechyběla hudba, ukázky vábení zvěře, sokolník, mnoho laskomin a řada vzácných hostů. 

"Ráda zvěřinu jím, ráda ji upravuji a hlavně myslivecké uskupení je vždy takové velmi přátelské a všechny slavnosti, které jsou s myslivostí spojené, jsou vždy velmi příjemné," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje. 

"Česká myslivost je vlastně naše kulturní dědictví. Ve velmi málo zemích se ta tradice dodržuje takovým způsobem, jako u nás. Je to vlastně spolková činnost a opravdu s ní vždy žije celá ta vesnice," řekla Věra Adámková, poslankyně PČR. 

Návštěvníkům se podávala třeba dančí kýta na smetaně, zvěřinový guláš nebo kančí výpečky. 

anketa

Místních myslivců jsme se nemohli nezeptat na zásadní otázku. 

anketa 

Návštěvníci si, kromě zvěřinových hodů, užili i vystoupení mažoretek nebo hudebních hvězd.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu