• Načítám...
>

V Mladé Boleslavi slavili premiéru

První premiérou v sezóně 2018/2019 bude v Městském divadle Mladá Boleslav autorská inscenace Legenda 997. Jedná se o dílo, které divadlo připravilo k oslavám vzniku Československé republiky.

Reklama

Autorskou inscenaci s názvem Legenda 997 (V+V) uvedlo mladoboleslavské divadlo. Hra byla připravena u příležitosti oslav vzniku Československa. 

"To téma se hodilo. Nicméně ta hra vznikla mnohem dříve. Já jsem ji napsala před nějakými 8 lety a až teď, v tuto chvíli, vykrystalizovala do podoby, kterou má v současné době," řekla Denisa Kábrtová, autorka námětu. 

Hra je spojením příběhu sv. Václava a sv. Vojtěcha. 

"Ti dva se samozřejmě nikdy nemohli potkat. Václav zemřel dříve, než se Vojtěch narodil, ale na divadle je vše možné, takže my necháváme tyto dva první české světce spolu mluvit, řešit to, jací jsou vlastně Češi," řekl Pavel Khek, režisér. 

"Já osobně jsem vlastně vůbec nevěděl, co tito dva mají společného," řekl Milan Ligač, představitel sv. Vojtěcha.

"Diváky provedeme těmi nejstaršími dějinami. Snažíme se na to dívat z perspektivy člověka, který žije ve 3. tisíciletí," řekl Petr Mikeska, představitel sv. Václava. 

Hudbu k této inscenaci napsala zpěvačka Radůza a tak se prvky činohry potkávají s prvky muzikálovými. 

"Ona sice občas dělá scénickou hudbu do divadel, ale nikdy nesložila tolik písní, které se živě zpívají. Takže on to není muzikál, ale někam k tomu žánru to trochu táhne a myslím, že to je na té inscenaci to, proč by to divák měl vidět, protože Radůza je, myslím, jedna z nejlepších českých písničkářek," řekl Pavel Khek. 

Legendu 997, která vás provede českými dějinami, můžete vidět v repertoáru Městského divadla v Mladé Boleslavi.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu