• Načítám...
>

Oprava Tyršovy ulice se protáhne

Opravy Tyršovy ulice v centru Benešova se protáhnou do prosince. Původní plán, který počítal s ukončením revitalizace do října, se musel posunout kvůli nepřesné projektové dokumentaci a špatnému počasí na jaře tohoto roku. S naším štábem jsme se šli podívat na místo jak probíhají jednotlivé práce.

Reklama

Původní rekonstrukce Tyršovy ulice v centru Benešova měla být hotova 16. října tohoto roku. Práce se však protáhly kvůli špatné projektové dokumentaci a mrazivému počasí na začátku jara. 

"Ve chvíli, kdy se odkryla zemina, tak sítě byly uloženy trochu jinde, než bylo v projektu. Takže z toho důvodu došlo ke zpoždění. Dále došlo ke zpoždění z důvodu klimatických podmínek, kdy na přelomu února a března 2018 nás překvapily velké mrazy," řekla Helena Kaňková, vedoucí odboru rozvoje města a správy majetku.

V současné době jsou dokončeny vodovodní přípojky, kanalizační řad a jedna strana chodníků.

"Dodlážďuje se pravá strana. Zde jsme zhruba v polovině. Chybí dodláždění komunikace včetně křižovatky. Budou se instalovat parkovací místa, dosazovat zeleň a instalovat mobiliář, lavičky, koše a podobně," řekla Helena Kaňková. 

Přestože Tyršova ulice není zcela uzavřená, její průchod není vhodný pro kočárky nebo starší osoby s omezenou pohyblivostí. Původní plán revitalizace ulice počítal s částkou 55,2 milionu korun. Kvůli průtahům vzroste cena o další milion. Rekonstrukce Tyršovy ulice by měla být ukončena 20. prosince tohoto roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu