• Načítám...
>

Benešov si váží seniorů

V Benešově proběhl seminář pro seniory a osoby se zdravotním postižením. Ti se mohli zcela zdarma během dvouhodinové přednášky dovědět zajímavé informace o bezpečnosti v silniční dopravě.

Reklama

V zasedací místnosti domu s pečovatelskou službou na Malém náměstí v Benešově se uskutečnila další z preventivních besed pro seniory. Tentokrát na téma: bezpečnost v silniční dopravě.

"Město Benešov se od roku 2013 intenzivně zabývá prevencí kriminality a vůbec preventivními akcemi a toto je jedna z akcí, která je dlouhodobě plánovaná, spadá do plánu prevence kriminality města Benešov a současně i do akčního plánu pro rok 2018," řekla Veronika Kondrátová, tisková mluvčí města Benešov.

O tom, jak se správně chovat v silničním provozu, seniorům přednášeli zástupci BESIPu a policie České republiky. Mezi hlavní témata patřil přechod pro chodce.

"Veliký kámen úrazu pro stávající chodce a zejména pro seniory je přecházení vozovky v místech, kde jsou v jednom směru dva jízdní pruhy, senior si myslí, že když mu zastaví jedno vozidlo, že už může přecházet, bohužel ne vždy to druhé zastaví, pak také dochází k určitým střetům," řekl Miroslav Polách, koordinátor BESIP pro Středočeský kraj.

"Senioři, vzhledem k tomu, že se nepohybují moc rychle, tak se jedná hlavně o ty chodníky a přecházení na tu hlavní silnici, nerozhlédnutí se a případně nevyužívání přechodů pro chodce. U nás je to hlavně přechod k nádraží a poté na náměstí, kde se senioři úplně nevěnují tomu provozu a mohou přehlédnout ta vozidla, která tady jezdí," řekl Zdeněk Štěpánek, vedoucí Dopravního inspektorátu Benešov.

Mezi horká témata patřilo také používání reflexních prvků, primárně v sychravých měsících. Na konci besedy pak třeba reflexní tašku nebo pásek dostal každý účastník jako dárek. Město ale pořádá i další semináře s prevenční tématikou. Jejich termíny i místa konání mohou zájemci sledovat na webových stránkách města Benešov.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu