• Načítám...
>

Tyršovo koupaliště bude nové

V Rakovníku byla zahájena rekonstrukce místního Tyršova koupaliště. Městskou kasu vyjde na osmadvacet milionu korun . Návštěvníci se můžou těšit na nové zázemí, herní prvky, ale třeba i sportoviště nebo amfiteátr na pořádání kulturních akcí.

Reklama

Na kraji Rakovníka právě probíhá rekonstrukce historického Tyršova koupaliště.

"Koupaliště loni v létě vyhořelo a je zapotřebí tam postavit úplně nové zázemí," řekl Jan Švácha, místostarosta města Rakovník.

Za 28 milionů projde toto přírodní koupaliště kompletní rekonstrukcí.

"Chceme, aby to koupaliště bylo využíváno nejen k té rekreaci, ale i ke kulturním a sportovním akcím," řekl Luděk Štíbr, starosta města Rakovník.

A co se tedy na Tyršově koupališti všechno změní?

"Zázemí koupaliště, šatny, hygienické zařízení, oblast občerstvení, sportovní hřiště, lanové centrum, nová mola, u chatiček vzniknou nová parkovací místa, občané si je mohou pronajmout a mohou tam zaparkovat vedle a pobývat tam i na delší dobu," řekl Luděk Štíbr.

Bude zřízeno i nové molo pro půjčování loděk a šlapadel, bude doplněna písčitá pláž pro slunění a koupání včetně využití atrakcí jako je tobogán nebo skokanský můstek, Přibudou i herní vraky lodí nebo dětský bazén. Sportovci se můžou těšit na nový fitness park a pro milovníci kultury bude postaven amfiteátr, ten se stane zázemím pro kulturní akce.

"Bude tam nové pódium a nové hlediště. Bude to nasměrováno mimo centrum města, ani na ty lokality, které si do teď stěžovaly. V tomto ohledu by se to mělo vylepšit," řekl Jan Švácha.

Rekonstrukce Tyršova koupaliště v Rakovníku by měla být hotová v červnu 2019. Nové zázemí v příští sezóně si tak budou moci užít místní i návštěvníci naplno. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu