• Načítám...
>

Zoopark ve Zvoli se musí odstěhovat

Už od loňského roku se řeší kauza zvolského kontaktního zooparku, ze kterého už 2x unikly do obce pumy. Nyní jeho majitel řeší existenční problémy. Výběhy pro zdejší zvířata jsou totiž postavené bez řádného stavebního povolení.

Reklama

Kontaktní Zoopark ve Zvoli u Prahy bude muset ukončit chov pum. Povolení k chovu vypršelo majiteli loni v létě a státní veterinární správa už jej dále neprodloužila. 

Petr Vorlíček, tiskový mluvčí státní veterinární správy, uvedl: " My jsme rozhodli o neprodloužení a to z toho důvodu, že zvířata byla umístěna v ubykačních prostorách, které nebyly postaveny na základě schváleného stavebního povolení. To znamená, on neměl schválené ani zkolaudované stavby." 

Tomáš Machač, majitel Kontaktního zooparku Zvole, uvedl: " Vzhledem k tomu, že jsme vybudovali výběhy, které nejsou pevně spojené se zemí, tak jsme se domnívali, že na to stavební zákon nevztahuje." 

Jenže vztahuje. A tak se z načerno postavených chovných prostor musí majitel zooparku i se zvířaty vystěhovat.

"My máme zajištěný pozemek na jaro, kam bychom se měli přestěhovat. Teď už jsou ve výstavbě i výběhy, například projektant už rozkresluje ubykace a tak. Takže na jaře bychom se měli stěhovat," uvedl Machač. 

Za nelegální stavby dostal majitel zooparku od úřadů dvě pokuty v řádech několika desítek tisíc korun. Podle slov chovatele v současné době hledá prostředky, jak pokuty uhradit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu