• Načítám...
>

Gymnázium ocenilo své sportovce

Nejlepší studenti Sportovního gymnázia Kladno byli oceněni na základě ankety, do které se zapojila většina studentů. Ti hlasovali pro své oblíbence jak ve sportovní, tak i studijní kategorii.

Reklama

Kladenské gymnázium slavnostně ocenilo své nejlepší žáky na základě výsledků ankety. Ta má mnohaletou tradici a i letos se do hlasování zapojila většina žáků, která hlasovala pro své oblíbence.

"Dříve to bylo pojato tak, že se vyhlašovali jen nejúspěšnější sportovci naší školy, ale postupem času se to rozšířilo na to, že to jsou vlastně osobnosti i za studijní úspěchy, aby do toho byla zapojená celá škola. Většinou vyhrávají ti, kteří jsou v tom daném sportu opravdu úspěšní a nebo jsou oceněni ti žáci, kteří skutečně vyhráli nějakou olympiádu nebo něco podobného," řekl Jiří Kuchler, zástupce ředitele pro sportovní činnost.

Anketa se dělí na studijní a sportovní část, která se dále dělí na kmenové a nekmenové sporty.

"Kmenové sporty - to je těch 5 sportů, které tvoří tu hlavní část toho sportovního gymnázia, což je lední hokej, plavání, volejbal, judo, atletika a pak jsou nekmenové sporty, to je napříč všemi sporty, které si člověk představí. Jachting, westernové jezdectví, judo, fitness aerobic," řekl Jiří Kuchler.

Někteří studenti si přišli pro své první ocenění, jiní naopak obhájili prvenství z předchozích ročníků.

"Je to taková odměna za celý předešlý rok v té škole a je to hezké, když vám celá škola tleská. Jsem rád, že to škola pořádá," řekl Matěj Krsek, oceněný student.

Slavnostního vyhlášení se zúčastnil také radní Středočeského kraje pro oblast sportu.

"Pro mě je to veliká čest tady být. Jako Kladeňák oceňovat sportovce z kladenského gymnázia je pro mě úžasná věc a samozřejmě kraj podporuje veškeré sportovce ve Středočeském kraji, takže nejen gymnázium na Kladně," řekl Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

Podobně jako v předchozích letech si i letos ocenění studenti odnesli drobné ceny, diplomy a květiny. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu