• Načítám...
>

Lidická ulice se dočká opravy

Obyvatelé města Nové Strašecí se snad konečně dočkají rekonstrukce Lidické ulice, která byla v havarijním stavu. Nefungovalo třeba odvodňování a díky tomu i samotná vozovka byla téměř nesjízdná.

Reklama

Po zimní přestávce radnice města Nové Strašení plánuje pokračovat v opravách ulice Lidická. Ta byla v minulosti dlouhodobě ve špatném stavu.

"Ten největší problém byl odvod dešťových vod. Ta komunikace má velmi malý podélný sklon, zhruba do 0,5%, a pokud přišel větší déšť, v zásadě se tam vytvořilo jezero a trvalo to velice dlouho, než ta voda odtekla. Takže ty podněty od občanů byly hlavně na odvod dešťových vod. S tím samozřejmě souviselo to, že když tam ta voda zůstávala, degradoval ten asfaltový povrch," řekl Pavel Friebert, vedoucí odboru investic města Nové Strašecí. 

V loňském roce už se ale část obyvatel v ulici Lidická dočkala opravy. Pokud teď město uspěje s žádostí o dotaci, rekonstrukcí by mohl projít i zbytek ulice.

"V tuto chvíli je žádost podána, čekáme na rozhodnutí o přidělení nebo nepřidělení dotace. Pokud přidělena nebude, je na orgánech města, aby rozhodly o tom, zda budou stavbu financovat čistě z městského rozpočtu," řekl Pavel Friebert.

Celková rekonstrukce ulice by se mohla vyšplhat až ke 3 milionům korun. Město má na opravu vyčleněno 2 miliony. Na zbylý milion žádá dotaci Ministerstvo pro místní rozvoj. Pak by konečně mohlo opravy Lidické ulice dokončit. 

"Je přibližně polovina a čeká nás oprava od ulice Jungmannova do ulice 1. máje. Počítáme, že bychom tam udělali nové veřejné osvětlení, rekonstrukci chodníku a silnice," řekl Karel Filip, starosta města Nové Strašecí.

Součástí rekonstrukce by pak byly např. i vodící prvky pro nevidomé na chodnících. Když vše půjde dobře, práce by mohly být dokončeny ještě v tomto roce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu