• Načítám...
>

Kročehlavský most půjde k zemi

Most v Kročehlavské ulici v Kladně je uzavřen. Kontrola totiž odhalila, že je v havarijním stavu a Ředitelství silnic a dálnic tak musí přikročit k demolici. Na jeho místě by měl do konce listopadu tohoto roku stát most nový.

Reklama

Důležitá výpadovka z Kladna na Prahu bude na nějaký čas pro řidiče v obou směrech neprůjezdná. Most v Kročehlavské ulici je totiž v havarijním stavu a ŘSD tak musí přikročit k jeho demolici. 

"Je vidět na tom stativu, na tom, co nám nese ten most, po kterém se jezdí, že dochází k tomu, že vlhkost se dostala přes krycí vrstvu betonu. Tím pádem byla pravděpodobně nedostatečná, došlo k bobtnání a korozi té výztuže, která stanovuje pevnost té konstrukce a tím pádem došlo k odlupování betonu a degradaci do stavu, v jakém to vidíme dnes," řekl Jiří Hlavatý, ředitel úseku kontroly kvality staveb, ŘSD.

Na místě mostu by měl do konce listopadu tohoto roku vyrůst nový za zhruba 26 milionů korun. K řešení situace ŘSD přikročilo okamžitě. 

"Je vyprojektována konstrukce tak, že to bude pilotové založení, monolytická železobetonová spodní stavba a předpjatá železobetonová nosná konstrukce," řekla Iva Chalupová, ředitelka Správy Praha, ŘSD. 

Letošní rok tak bude pro řidiče v Kladně komplikovaný. Probíhat totiž bude hned několik oprav komunikací najednou. 

"Je to oprava ulice Generála Klapálka, Dukelských hrdinů, což jsou silnice, které jsou odsud směrem do centra. Potom je zavřená ulice Milady Horákové, což je další dopravní komplikace a myslím, že od června se zavírá nájezd na Fialku. Takže opravdu tento rok bude pro lidi z Kladna kritický. Na webu města bude kompletní plán uzavírek včetně časového harmonogramu. Lidé tam najdou informace o objízdných trasách. Než jsem sem dnes jel, řešili jsme s podnikateli, kteří mají provozy v Poldofce, jak vyřešit provoz těžké nákladní dopravy, protože tady jsou i další mosty, kde je omezena hmotnost," řekl Lukáš Hanes, radní Kladna. 

Město bude na nastalou situaci reagovat průběžným sledováním kamerového systému. Pokud bude na některých křižovatkách docházet k zácpám, přikročí např. k regulaci provozu semaforů.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu