• Načítám...
>

Pražský primátor Bohuslav Svoboda zavítal do Letňan

  • 2. února 2024,
  • 1:28,
  • PRAHA 18,
  • Kristýna Svobodová

Primátor Prahy Bohuslav Svoboda (ODS) vyrazil do Letňan. Hlavu metropole čekala návštěva radnice, kde jednal s radními Prahy 18 především o tom, co Osmnáctku aktuálně trápí a kde by od města uvítala pomocnou ruku. Řeč tak přišla na nedostatečné kapacity ve školách i domovech pro seniory a mluvilo se i o zdejší komplikované dopravní situaci.

Reklama

Primátor Prahy Bohuslav Svoboda navštívil v rámci svých pravidelných výjezdů Letňany. Hlavu města čekala návštěva radnice, kde jednala s radními především o místní dopravní situaci a územním rozvoji městské části.

,,Územní rozvoj, tam jsme řešili pět metropolitních změn, nárůst počtu obyvatel, je to jenom vize teda a řešili jsme následné opatření dopravní stavby, které by s tím měly být spojeny," řekl starosta Letňan, Zdeněk Kučera (ANO).

,,V tuto chvíli jsou nějaké úvahy v rámci metra, ale ty úvahy jsou v rámci desítek let, takže to, co řešíme akutně na Magistrátu hlavního města Prahy je možnost tramvaje, která by byla vlastně Veselskou a do areálu Avie s tím, že časová osa je nějakých 4 - 5 let," řekl Stanislav Nekolný (ANO) - radní MČ Praha 18.

Na řadu se ale dostala také otázka nedostatku kapacit ve školách. 

,,My zde máme projekt, že bychom rádi nastavili Základní školu Fryčovická o jedno patro, kde bychom udělali plnohodnotnou kapacitu, kde bychom si velmi pomohli a špici žáků bychom byli schopni umístit. Je to stamilionová investice, ve které bychom byli rádi, že by nám Praha pomohla," vysvětlil Ondřej Lněnička (ODS) - místostarosta MČ Praha 18.

S podobným problémem se pak v pražských Letňanech potýká i Dům s pečovatelskou službou. I tady chybí místa.

,,Potřebujeme udělat nástavbu DPS, protože nám stárne letňanská populace a chybí nám tyhle místa, kde ti senioři mají větší komfort než v běžných bytech. Kdyby to bylo o padesát míst, tak by to bylo ideální," popsala situaci Iveta Lojková (TOP 09), místostarostka, MČ Praha 18.

,,Letňany jsou městská část, která je zajímavá tím, že podle našeho názoru má před sebou veliký rozvoj. Tady jsou ještě prostory, které se dají využít a přitom je to prostor, který je téměř vnitroměstský, končí tady metro, je to ještě plně v areálu hlavního města Prahy. Z hlediska investování Prahy je to oblast, která je pro nás velmi, velmi důležitá," uzavřel primátor hlavního města Prahy, Bohuslav Svoboda (ODS).

V rámci dlouhodobého rozvoje by v Letňanech vedle tramvajové tratě měla v řádech několik let začít vznikat například nová čtvrť v blízkosti stanice letňanského metra. Z pohledu dopravy pak 18. městskou část čeká možná i výstavba vysokorychlostní železniční tratě. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu