• Načítám...
>

Na Petříně se můžete svézt na historickém kolotoči

  • 30. června 2021,
  • 12:40,
  • PRAHA 1,
  • Lenka Castillo

Na Petříně je 200 let starý kolotoč z Florencie, který patří mezi tři nejkrásnější svého druhu v Evropě. Tato unikátní atrakce bude zdobit Petřín od 18. června až do konce září.

Reklama

Unikátní kolotoč je aktuálně k vidění v Praze. Můžete ho vidět v parku vedle Petřínské rozhledny. A samosebou se na něm můžete i svézt. Jedná se o jeden ze tří nejstarších, dochovaných exemplářů v Evropě. Tento je více než dvě stě let starý a přijel k nám až z Florencie.

"My jsme se dohodli na zakládě spolupráce, že ten kolotoč přivezeme sem z Florencie a zpříjemníme nejen Pražanům, ale hlavně turistům, návštěvu Petřína," uvedla Klára Malá, tisková mluvčí Prague City Tourism.

Kolotoč vlastní italská rodina. Podle tradice ho vlastní vždy z nejmladší ze sourozenců a je neprodejný. Pokud se vám jízda na něm zalíbí, tak každou čtvrtou máte zdarma.

"Kolotoč na Petříně bude stát určitě během letních prázdnin. A poté, podle zájmu, bychom plánovali ještě do půlky září, případně do konce září, ale určitě letní prázdniny," konkretizovala Klára Malá, tisková mluvčí Prague City Tourism.

Kolotoč se pyšní ručně vyřezávanými koňmi a kočáry, které vás překvapí svojí zachovalostí. Díky excelentní práci německých řemeslníků si kolotoč dokázal udržet svůj lesk a barvy. I navzdory času, rozmarům počasí a častým modernizacím. Pokud se tedy chcete svézt na jednom z nejstarších kolotočů, víte kam vyrazit. Kromě toho vás zde čeká mnoho dalšího.

"My bychom rádi oživili celý Petřínský vrch, když tam nejenom turista, ale obyvatelé Prahy přijdou, vyjedou lanovkou. Aby tam mohli strávit příjemný, celý den. Navíc my teď spolupracujeme i se Štefánikovou hvězdárnou a nedalekým Strahovským klášterem. A těch aktivit bude v létě mnohem více," dodala Klára Malá, tisková mluvčí Prague City Tourism.

Ať už se tedy na Petřín přijedete svézt na kolotoči či navštívit hvězdárnu nebo se sem přijdete jen tak projít a pokochat se rozkvetlými zahradami, můžete si být jisti, že každá volba je ta správná.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu