• Načítám...
>

Muzeum Karlova mostu připomíná tradici českých Vánoc

  • 20. prosince 2021,
  • 15:40,
  • PRAHA 1,
  • Marek Tereba

Vánoce pomalu a jistě klepou na dveře a na každém kroku metropole je to znát. Jedinečnou vánoční výstavu připomínající tradici klasických českých Vánoc najdete hned vedle Karlova mostu. Můžete tak spojit příjemnou procházku vánočním centrem s návštěvou muzea.

Reklama

Vůně Františka a tradiční české ozdoby. V takovém duchu se nesla vernisáž vánoční výstavy v Muzeu Karlova mostu. A pokud se sem vydáte i vy, atmosféru klasických českých Vánoc si jistě odnesete také. 

"Letošní téma je obdarovávání nebo tradice dávání dárků na Vánoce. Tuto výstavu jsme připravovali už nějakou dobu, získali jsme na to několik velice zajímavých artefaktů, například originální kresbu od Karla Rozuma s mikulášským průvodem, který byl takovým tradičním lidovým obdarovávacím průvodem v čele se sv. Mikulášem. Ta výstava má několik těch rovin, jednak jsou ty betlémy, jednak sv. Mikuláš a jednak Ježíšek," řekl Michal Cihla, vedoucí kurátor Muzea Karlova mostu.

"Já z výstavy, kterou připravil pan doktor Cihla, mám takový pocit krásných českých Vánoc, které jsou naplněný láskou. Právě ta láska je ten Bůh a ten nám dává tu šanci ji dávat bližnímu svému v podobě dárků," řekl Zdeněk Bergman, ředitel Muzea Karlova mostu.

Podle kurátora výstavy je důležité si z návštěvy muzea odnést jednu myšlenku.

"Výstava by měla zklidnit, trošku je navrátit k tomu původnímu, co tím bylo míněno," řekl Michal Cihla. 

A to je hlavně klid, pohoda a pokud je to v dnešní době možné, tak i kontakt s nejbližšími. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu