• Načítám...
>

Středisko sociálních služeb Prahy 1 ubytuje další uprchlíky

  • 16. března 2022,
  • 13:49,
  • PRAHA 1,
  • Dagmar Kopečková

Pohybové centrum Tělocvična v městské části Praha 1 bude nově sloužit jako dočasný domov pro uprchlíky z Ukrajiny. Kapacita je maximálně 12 osob. Středisko poskytuje ubytování i v DPS v ulici Dlouhá.

Reklama

Pohybové centrum Tělocvična v městské části Praha 1 bude nově sloužit jako dočasný domov pro uprchlíky z Ukrajiny. Centrum provozuje Středisko sociálních služeb Prahy 1 a dříve sloužilo jako tělocvična primárně pro seniory a osoby se zdravotním postižením. 

"Těch pohybových aktivit je tady obrovská spousta, nicméně v době covidu byla tělocvična nějakou dobu zavřená a teď jsme dostali výzvu od zřizovatele městské části Prahy 1, zda by se tady dalo ubytovat, takže my jsme s mým týmem spolupracovníků okamžitě zareagovali," řekla Helena Čelišová, ředitelka Střediska sociálních služeb Praha 1.

Kapacita je maximálně 12 osob, pro které středisko na místě připravilo vše potřebné. 

"Z hmotných rezerv magistrátu a městské části máme nafukovací matračky, spacáky a všechno ostatní vybavení tady bylo. Například kuchyňka vybavená nádobím, kde si mohou i vařit, budeme jim zajišťovat jedno teplé jídlo denně zdarma, než se věc vyřeší a budou tady mít veškerý servis. Máme tady 5 toalet, máme tady 4 sprchy, šatny, uzamykatelné skříňky," řekla Helena Čelišová, ředitelka Střediska sociálních služeb Praha 1.

Ubytování je primárně určeno pro matky s dětmi a těhotné ženy. Těm Středisko sociálních služeb poskytlo útočiště i v domě s pečovatelskou službou v ulici Dlouhá. 

"Kde už nám bydlí 9 osob, těhotné ženy a maminky s malými dětmi a máme tam ještě další rezervu. Tam mají své garsonky, své soukromí a hlavně jim všem můžeme poskytnout péči, protože jsme sociální služby," řekla Helena Čelišová, ředitelka Střediska sociálních služeb Praha 1.

Středisko má k dispozici i tlumočníky a je připraveno poskytnout potřebným pomoc jak s nakupováním potravin, tak mimo jiné i s vyřizováním potřebných dokumentů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu