• Načítám...
>

V Nemocnici Na Františku proběhl Den zdraví

  • Dnes,
  • 18:17,
  • PRAHA 1,
  • Lucija Veselá

V areálu Nemocnice Na Františku na Praze 1, proběhl i letos Den zdraví, který je je zaměřen na důležitost prevence, kterou většina Čechů stále podceňuje.

Reklama

Zdraví máme jen jedno, a proto je důležité o něj řádně pečovat, jenže většina lidí prevenci zanedbává. A právě z tohoto důvodu se i letos v Nemocnici Na Františku, konal tradiční Den zdraví.

„Vzhledem k tomu, že Ministerstvo zdravotnictví si jeden jako ze svých hlavních plánů dalo zlepšit dostupnost prevence a spíš účast občanů České republiky v preventivních programech, tak asi moc dobře úplně ne, ale abych to úplně neshazoval, čísla jsou lehce nadprůměrná," zhodnotil angažovanost občanů České republiky v oblasti prevence David Erhart - ředitel Nemocnice Na Františku. 

A právě proto, že na tom Češi nejsou s prevencí úplně nejlépe, se Městská část Praha 1 rozhodla začít Den zdraví pořádat, aby tak připomněla občanům, že prevence by se zanedbávat rozhodně neměla.

„Městská část jako zřizovatel Nemocnice Na Františku samozřejmě podpořila tuto akci v rámci rozpočtu, ale přirozeně také  nějakým tím entusiasmem a snahou naši nemocnici více zviditelnit. Cílem této akce je pro přicházející poskytnout různé poradenství, případně drobná vyšetření a je to taková preventivní akce a informační akce pro ty, kteří se o zdraví a zdravotnictví zajímají," řekla starostka Prahy 1, paní Terezie Radoměřská. 

„Máme tady vyšetření z interní oblasti, měření hladiny krevního cukru, měření tlaku, vyšetření z onkologické sféry hlavně pro ženy, co se týče karcinomu prsu," vyjmenovává z pestré nabídky programu ředitel Nemocnice Na Františku David Erhart. A dodává: „ Je to problematika, kterou shodou okolností naše nemocnice se velmi, velmi věnuje, ty naše počty jsou opravdu velmi vysoké, co se týče hlavně chirurgické léčby karcinomu prsu."

A právě kvůli tomu, nemocnice od prvního září otevřela onkologickou ambulanci, díky čemuž posílila segment péče, který na území České republiky chybí. Dále mohli návštěvníci podstoupit například konzultace ze stran dietologie, výživových poradců a spoustu dalšího.

  „Jsem rád, že se nám podařilo navázat na úspěch z loňského roku, kdy byl vlastně první ročník této akce v Nemocnici Na Františku. Domnívám se, že tyto akce jsou velmi důležité, protože v rámci zdravotnictví se sice snažíme o co nejlepší péči o pacienty, ale myslím si, že možná málo trošku přece jenom myslíme na prevenci, která je prostě velmi důležitá a možná ještě důležitější než ta následná péče," řekl k akci Michal Müller (ODS) - radní MČ Praha 1.

„Tato nemocnice má ohromnou tradici, za sebou, je to opravdu kolébka historie. Je to jedna z nej, vlastně i nejstarší nemocnice na našich územích vlastně už od 14. století a dokonce v roce 1847, zde byla poprvé v celkové anestezii udělána amputace končetiny, " doplnila Alexandra Udženija (ODS) - náměstkyně primátora.

Navíc je Nemocnice Na Františku nejstarší nemocnicí severně od Alp, která trvale poskytuje své služby a letošní druhý ročník Dne zdraví tak proběhl opravdu s velikou parádou, jelikož se konal v rámci oslav šestistého sedmdesátého výročí její existence.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu