• Načítám...
>

U tunelu Blanka řidiči často musí jet na červenou

  • Včera,
  • 14:55,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Jízda autem po centru našeho hlavního města je zejména v časech dopravní špičky výzvou jen pro ty nejotrlejší. Stojí to, nehýbe se to a ještě do toho nějaká ta nehoda, to už potom nervy tečou. Mezi stálá kritická místa v Praze patří bezesporu také komunikace v ulici Milady Horákové v Praze 6. Tam se totiž na křižovatce řidiči zároveň napojují na Tunelový komplex Blanka. Světelná křižovatka ale situaci ještě více komplikuje, křižovatku ucpává a tvoří se tam velké kolony. Řidiči se tak doslova perou o místo, někdy jim nezbývá, než jet na červenou a tím riskují.

Reklama

Centrum Prahy je plné dopravně kritických míst, které mnohým řidičům nahánějí hrůzu. A není se čemu divit, zapotit se na složitých křižovatkách mohou i zkušení řidiči, natož začátečníci. Jedním z takových míst je komunikace v ulici Milady Horákové v Praze 6. Povídali jsme si o něm s odborníkem.

Pavel Greiner, dopravní expert: „Tam je vždycky největší problém ranní a odpolední dopravní špička, kdy z Milady Horákové se snaží řidiči najet do tunelu Blanka směrem na Troju a bohužel tam jsou kolikrát červená světla a bohužel tunel není průjezdný a ucpává se celá tahle velká křižovatka. Ostatní řidiči mají problém vjet do té křižovatky, zajet za ní a dostat se do toho tunelu. Většinou se tak projíždí na červenou.“

Vyřešit tuto mimořádně složitou dopravní situaci není vůbec jednoduché. Pomoci by mohl snad už jen dokončený Pražský okruh.

Pavel Greiner, dopravní expert: „Protože ideálně, kdyby Blanka byla pořád průjezdná a lidi by se do tunelu mohli krásně dostat a tímto by to končilo. Teď by maximálně, pokud jedou z Dejvické, tak by museli do Strahovského tunelu, na Smíchově to otočit a Strahovským tunelem potom pokračovat dál až do Blanky, ale to je prostě špatně, takže fakt už by pomohl konečně ten okruh, nic jiného.“

Například takový kruhový objezd by ke zklidnění také nepomohl, protože semafory stále blokují vjezd do tunelu, které zacpávají celou křižovatku od Milady Horákové až do centra.

Pavel Greiner, dopravní expert: „A stává se často, že řidiči chtějí projet na zelenou semafor, ale jsou uvězněni v té zácpě a už projíždí v podstatě na červenou, ještě to takzvaně dojedou. Nebo skončí v křižovatce a ucpou ji. Někdo nevědomky, někdo vědomky.“

Řidiči, kteří jedou do tunelu z Dejvické, tak kolikrát nemají šanci se do něj dostat a ti, kteří tam už stojí v koloně, aby se do tunelu dostali, tak tam ostatní přijíždějící ani nechtějí pustit, aby se sami nepřipravili o možnost posunout se konečně dál. Na místě je tak mimořádná opatrnost a pokud to jen trochu jde, tak i vzájemná ohleduplnost. Případná dopravní nehoda by už tak složitou situaci ještě více zkomplikovala. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu