• Načítám...
>

Nové lodě plují na pražských přívozech

  • 6. října 2016,
  • 20:03,
  • PRAHA 1,
  • Jana Schillerová

Společnost Pražské Benátky připravila pro cestující pražských přívozů P1, P5 a P6 zbrusu nové a unikátní lodě. Břehule, Břehouš a Ledňáček jsou bezbariérové a kočárky nebo kola budou přepravovat zdarma.

Reklama

Břehule, Břehouš a ledňáček, to jsou nové lodě, které budou převážet cestující na vltavských přívozech P1, P5 a P6.

,, Jsou to lodě navržené na konci devatenáctého století. Snažím se, aby design lodí nenarušoval styl staré Prahy a Vltavy. Všechny lodě, které provozujeme, se jmenují podle vodního ptactva, živočišstva,“ řekl Zdeněk Bergman, převozník pražský.

Společnost Pražské Benátky zajišťuje provoz na většině pražských přívozech v rámci pražské integrované dopravy. Pro cestující připravila nově konstruované lodě typu Naomi, aby usnadnili převoz maminkám s kočárky nebo cyklistům.

,,K výměnám lodí došlo především pro to, aby byly bezpečnější, bezbariérové, aby na ně mohly lépe vstoupit maminky s dětmi, vozíčkáři nebo hůře pohybliví cestující,“ řekl Martin Fafejta, vedoucí odboru projektování dopravy PID.

Lodě budou zajišťovat provoz na přístavištích Sedlec – Zámky, Císařská louka, Výtoň, Náplavka Smíchov a Nádraží Modřany –Lahovičky.

,,Jízdné je stejné. Platí zde tarif integrované dopravy. To znamená, že na standartní jízdenku lze těmito loděmi cestovat,“ řekl Martin Fafejta.

,,My jsme už dlouho cítili, že je potřeba zlepšit kvalitu standartu nebo komfortu,“ řekl Zdeněk Bergman.

,,Plavidla jsou zastřešena, takže i v případě nepříznivého počasí poskytují opravdu komfortní svezení. Bezbariérovost lodí je samozřejmostí. Do budoucna bychom se mohli dočkat i bezbariérových nástupišť.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu