• Načítám...
>

Na šachovém festivalu zápasil mistr světa

  • 16. června 2017,
  • 14:55,
  • PRAHA 1,
  • Jana Schillerová

Již 15 let se pravidelně každý rok utkávají ti nejlepší šachoví mistři v Praze 1. Letos se Čez Chess Trophy účastnil rapidový mistr světa, který se utkal s naší největší hvězdou Davidem Navarou.

Reklama

Michnův palác na pražské Kampě hostil další ročník šachového festivalu. Letos se na něm utkal nejlepší český šachista David Navara s rapidovým mistrem světa Vasilem Ivančukem.

"Velmistři zde sehrají zápas na 12 partií v rapid šachu. Od čtvrtka do soboty hrají každý den 4 partie a v neděli poté velmistr Ivančuk bude hrát simultánku zhruba proti 25 amatérům," řekl Pavel Matocha, předseda Pražské šachové společnosti.

"Věřím, že to bude velmi zajímavé, protože velmistr Ivančuk rozumí šachům, hraje nejrůznější zahájení, do světové špičky patří už od roku 89, kdy mě byly 4 roky, takže se na to utkání těším," řekl český šachista, David Navara.

Šachový festival Čez Chess Trophy 2017 se pravidelně koná pod záštitou starosty Městské části Praha 1 Oldřicha Lomeckého. Ten letošní ročník slavnostně zahájil prvním tahem.

"Zahájil jsem jim za bílé figurky za Davida Navaru tahem d2-d4, což je dámský gambit, který postupně přešel do slovanské hry," řekl Oldřich Lomecký, starosta MČ Praha 1.

"Pořadatelé se snaží, aby každý ten ročník byl něčím zvláštní, ať už osobnostmi, výstavou nebo doprovodným programem," řekl Filip Kračman, radní MČ Praha 1.

Kromě duelů velmistrů mohli návštěvníci vidět i výstavu šachových figur a šachových fotografií. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu