• Načítám...
>

Na Strategie Tour odhalila Desítka své plány

  • Včera,
  • 14:51,
  • PRAHA 10,
  • Ondřej Švec

Desítka v rámci týdenní informačně-osvětové události s názvem Strategie Tour představila občanům své plány a projekty. Mezi jeden z těch ambicióznějších patří realizace zahradní restaurace s vyhlídkovou věží v Malešickém parku. Veřejnost by o ni sice zájem měla, ale zároveň se bojí, že půjde o velkou investici a peníze pak budou chybět například na školství. Desítka se zároveň snaží Malešický park nadále zvelebovat. V minulosti nechala opravit lavičky a vodní prvky. Vodu by teď navíc měla před bakteriemi chránit vodní chemie.

Reklama

V městské části Praha 10 proběhla několikadenní akce s názvem Strategie Tour. Na ní prezentovala Desítka veřejnosti své plány a projekty. Mimo jiné zahradní restauraci s vyhlídkovou věží v Malešickém parku. Projekt už má ukončenou architektonickou soutěž.

"My samozřejmě máme ten záměr hotový, chceme to představit veřejnosti, probrat to a potom budeme dále řešit otázku financí, shánět na to dotaci nebo nějaký soukromý sektor a ten projekt bude nějakým způsobem připraven k tomu, že se začne projektovat, až na to ty peníze budou," řekl Martin Valovič (ODS) - starosta MČ Praha 10.

O vítězný návrh se postaralo architektonické studio ze Švýcarska, které už v Česku realizovalo několik významných staveb. Předpokládané náklady se odhadují na 40 milionů korun. Kdy se začne stavět ale zatím není jisté. Zájem o ní prý je.

"Tu klientelu si restaurace určitě najde a architekti následně přišli s tím vstupem té vyhlídkové věže a ta soutěž prokázala, že tam být může a my se teď musíme bavit o tom, za jakých podmínek a v jakých je to prioritách městské části s ohledem na finance," řekl Milan Maršálek (VLASTA) - radní MČ Praha 10.

Veřejnost se totiž bojí, že pokud by projekt vznikl, nebylo by dostatek financí na prioritní projekty, jako je například oblast školství.

"A je otázka, kde se na to vezmou finance, já vidím velkou příležitost v nějaké spolupráci se soukromým sektorem, protože je to logické, tu restauraci určitě nebude provozovat městská část, tak se bavme o nějakém PPP projektu, kdy městská část, soukromník a třeba ještě někdo další, nějaká veřejná korporace, do toho vstoupí," řekl Milan Maršálek (VLASTA) - radní MČ Praha 10.

Faktem je, že v rozhlehlém parku stabilní restaurační zařízení chybí a tak by jeho realizace s možností výhledu na celou Prahu i blízké okolí mohla být vítaným nápadem. 

"Samozřejmě tak jako ta poptávka, tak se tam má dostavovat spousta bytů kolem a ta poptávka by tam samozřejmě byla, dnes je tam jeden stánek s občerstvením a když tam v létě chodí rodiče s dětmi, i když se tam konají různé akce, tak ten deficit je tam patrný," řekl Martin Valovič (ODS) - starosta MČ Praha 10.

Myšlenka zahradní restaurace s vyhlídkovou věží ale není jediným záměrem, jak by mohla Desítka Malešický park zvelebit. Například chce řešit vodní koloběh s využitím bazénové chemie, aby se tam v létě nemnožily bakterie.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu