• Načítám...
>

KC Zahrada má nové zásuvné hlediště

  • 28. ledna 2020,
  • 18:55,
  • PRAHA 11,
  • Jan Varga

V kulturním centru Zahrada v Praze 11 mají nové teleskopické hlediště. Návštěvníkům kulturních akcí se tak dostane většího komfortu a rozšířila se také kapacita míst. Hlediště finančně zaštítil magistrát hlavního města a prostředky na ni uvolnila také městská část.

Reklama

Multifunkční sál KC Zahrada v Praze 11 prošel proměnou. Díky novému teleskopickému hledišti si teď budou moci návštěvníci užívat většího komfortu např. během mnoha koncertů, které centrum v prostoru pořádá.

"Tím, že tady máme tuto mobilní elevaci, se zvýšil komfort diváka nejen po té akustické stránce, ale i po té vizuální, protože samozřejmě v zadních řadách nejen, že dobře vidí, ale také slyší, protože ten zvuk má úplně jinou kvalitu, než měl předtím, když byly pouze ty židle," řekla Iva Molenová, ředitelka KC Zahrada.

Multifunkční sál teď plní svou funkci bezezbytku. Pokud bude potřeba, dá se totiž teleskopické hlediště pohodlně složit do prostoru ve zdi. Sál tak může sloužit i mnoha jiným akcím.

"Sál v současné době může sloužit nejen koncertům, divadelním představením, ale poté, co se tak elevace složí do těch zadních prostor, tak zde mohou probíhat taneční vystoupení, plesy, semináře, bývají zde pravidelně zasedání zastupitelstva MČ a je to skutečně multifunkční sál ve všech svých podobách," řekla Iva Molenová.

"Já jsem především rád, že jsme to stihli do konce roku, kdy to byl takový povánoční dárek, kdy k té instalaci došlo asi až 28. 12. Byla tam právě ta dotace hlavního města, tak jsme to museli stihnou do konce roku. Tím chci poděkovat hlavně zaměstnancům kulturního centra, kteří se na tom podíleli, a samozřejmě i zaměstnancům úřadu. Já jsem opravdu rád, že tady tu elevaci máme, protože to samozřejmě zvýší komfort divákům," řekl Jan Stárek, radní MČ Praha 11.

Nové skládací hlediště stálo celkem 2,7 milionu korun. Dva miliony poskytl v rámci dotace pražský magistrát, 700 tisíc pak doplatilo vedení MČ.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu