• Načítám...
>

Kamila Přibylová z Prahy 11 oslavila 100 let

  • 20. února 2020,
  • 16:19,
  • PRAHA 11,
  • Jan Varga

Vedení Městské části Praha 11 přišlo poblahopřát paní Kamile Přibylové. Ta totiž oslavila stoleté jubileum a všechny překvapila svou vitalitou. V domě s pečovatelskou službou na Jižním městě se účastní všech nabízených aktivit a svou dlouhověkost přisuzuje hlavně tomu, že pracovala až do svých osmaosmdesáti let.

Reklama

Paní Kamila Přibylová oslavila stoleté jubileum a popřát ji k němu přišli i zástupci vedení Městské části. Oslavenkyně žije v domě s pečovatelskou službou na Jižním městě a ráda se zapojuje do všech místních aktivit. Také to ji podle jejích slov dodává neustále chuť do života. 

"Tady jsou spokojení všichni, my si opravdu říkáme, že jsme trochu za větrem a že jsme to tak trochu vyhráli, protože tady není nikdo sám. Třikrát v týdnu chodíme ráno cvičit, pak si dole s ženskejma sedneme na kafe a klábosí se. Potom přijdu a buď si čtu nebo se dívám na televizi a nebo pletu. A pletu fusekle, tedy ponožky, abych se vyjádřila správně česky," říká oslavenkyně Kamila Přibylová. 

Kamila Přibylová má rozhodně na co vzpomínat. Dodnes si například pamatuje, že ji v Lánském parku dal pomeranč prezident Masaryk. Paměť byla vůbec velkou součástí jejího profesního života, byla totiž pedagožkou, za svůj profesní život vystřídala několik škol. Mezi její velké záliby patří například cestování, kterému se věnuje dodnes díky své rodině, s tou má nadstandartní vztahy a rodina ji zapojuje do aktivního života, ovšem jen pokud má paní Kamila zrovna čas. 

"K naší babče je potřeba se objednávat, protože ona jako pořád nemá čas. A to jsou ty její aktivity, o kterých hovořila. Tedy společenské akce, cvičební aktivity a procházky a podobně. Základem jsou asi vztahy, rodina a čím jsme starší, tím je to důležitější. Máma nás k tomu také vedla," říká její dcera Marcela Laštovičková.

"Samozřejmě přejeme oslavenkyni hodně štěstí a zdraví, spokojenosti. Ať se jí na Jižním městě líbí a ať se jí daří v dalším životě, " popřál Kamile Přibylové starosta MČ Praha 11 Jiří Dohnal (Piráti). 

Samozřejmě jsme se nezapomněli zeptat na recept na dlouhověkost a životní vitalitu. Podle paní Přibylové je prý důležité se dlouho držet v pracovním režimu, pedagožkou byla v různých formách až do neuvěřitelných 88 let. 

 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu