• Načítám...
>

Praha 11 ocenila dobrovolníky

  • 23. června 2020,
  • 19:49,
  • PRAHA 11,
  • Jana Holubová

Vedení Prahy 11 cenilo dobrovolníky a organizace, které

Reklama

Vedení Prahy 11 ocenilo organizace a dobrovolníky, kteří pomáhali v době krize spojené s koronavirem. Díky jejich pomoci městská část nejen zvládla těžké období, ale také získala kontakty pro případnou další spolupráci.

" S těmi, se kterými jsme se znali, tak s těmi jsme prohloubili tu spolupráci a utvrdili jsme se, že si máme co nabídnout a jak si pomoci. Ti, kteří přibyli nově, tak to byli dobrovolníci, to znamená fyzické osoby a bez nich by to samozřejmě bylo také složité," řekl starosta MČ Praha 11 Jiří Dohnal.

Před Chodovskou tvrzí se sešlo necelých 70 dobrovolníků a členů organizací, kteří během krize přiložili ruku k dílu. Například distribucí či šitím roušek.

"My jsme shodou okolností měli nějaké jednání na MČ Praha 11 a pan starosta se nám zmínil, že by potřeboval pomoct s rouškama, tak jsme dodávali šité roušky, které jsme zajistili," uvedl Eduard Forejt, ředitel rozvoje developerské společnosti.

"Já bych rád poděkoval městské části za to, že jsme dostali ocenění za tu možnost darovat v době koronavirové krize ochranné pomůcky, které mohli použít pro občany," řekl Tomáš Lukš, ředitel lékáren.

"My jsme vlastně taková textilní dílna, takže se to úplně nabízelo, že klienti museli zůstat doma, nemohli do dílny docházet, tak co bychom tam dělali. Máme i spoustu materiálu, lidi nám nosili spoustu látek, starých povlečení, tak jsme z toho šili pro sociální služby tady na Praze 11," uvedla Renata Kocevová, vedoucí terapeutické dílny.

Každý oceněný obdržel diplom a drobné dary. Někteří pozvaní se však nemohli předávání ocenění zúčastnit a proto pan starosta Jiří Dohnal využil možnosti poděkovat jim prostřednictvím naší kamery.

"Rád bych poděkoval všem, kteří se na tom podíleli, ať to byli ti přítomní, nebo ti, kteří dnes nedorazili, protože pomáhali třeba formou dobrovolnické činnosti v rámci nadace Život 90," dodal starosta MČ Praha 11 Jiří Dohnal.  

 Kromě ocenění tato akce také připomněla, jak důležitá může být i malá pomoc jednotlivce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu