• Načítám...
>

Praha 11 reaguje na zhoršenou situaci

  • 29. září 2020,
  • 18:13,
  • PRAHA 11,
  • Lukáš Kubát

Zhoršující se epidemiologická situace v Praze donutila jedenáctou Městkou část jednat. Znovu se na radnici začal scházet krizový štáb. Do škol se poslaly tisíce roušek a začala se intenzivně dezinfikovat dětská hřiště a sportoviště.

Reklama

Na zhoršující se situaci kolem koronaviru v Praze reaguje Městská část Praha 11. Její vedení udělalo hned několik opatření.

"Znovu se začal scházet krizový štáb, a to vždy v pátek.  Ze setkání vždy vyplynou konkrétní podněty a opatření. Též jsme se předzásobili na následující období docela velkým množstvím ochranných pomůcek. Například jednorázových roušek. Pořídili jsme jich přes sto tisíc. Od škol jsme posbírali jejich požadavky na ochranné prostředky. Mnoho tisíc jednorázových roušek jsme již školám poskytli," popsal Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11.

Ve skladech městské části přesto zůstává mnohotisícová zásoba roušek, respirátorů nebo dezinfekce.

"Pokud má některý občan požadavky na ochranné prostředky typu roušky nebo dezinfekce, stačí kontaktovat naši linku a my už to jako radnice zařídíme," upozornil Jakub Lepš, místostarosta MČ Praha 11.

Občanskou linku naleznete na čísle 800 104 300. Praha 11 zintenzivnila i dezinfekci veřejných prostor, například dětských hřišť a sportovišť.

"V první fázi jsme provedli dezinfekci pomocí páry. To znamená vysokotlaký přístroj, kterým jsme propařili písky a herní prvky. Prostě věci, kterých se děti a občané dotýkají. Nyní pokračuje dezinfekce dezinfekčním přípravkem, který po postříkání povrchů likviduje do pěti minut veškeré viry. To provádíme opakovaně," konkretizoval Zdeněk Hamaj, vedoucí údržby zeleně a komunikací, Jihoměstská a.s.

Každé dětské hřiště nebo sportoviště by tak mělo být vydezinfikováno minimálně jednou až dvakrát týdně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu